Harri Rovanperä: olen kõige uhkem isa maailmas!

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä (vasakul) ja isa Harri Rovanperä.
Kalle Rovanperä (vasakul) ja isa Harri Rovanperä. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Autoralli maailmameistri Kalle Rovanperä isa Harri tunneb oma poja üle suurt uhkust.

«Olen maailma kõige uhkem isa! Mul pole lihtsalt sõnu. Pean veel mõned tunnid seda kõike seedima, et aru saada, mis siin juhtus,» lausus Harri Rovanperä, kes suutis oma karjääri jooksul teenida MM-sarja kokkuvõttes parimal juhul viienda koha.

«Enne rallit ütles Kalle mulle, et ta teab, et see päev on tulekul. Ta oli väga õnnelik, kui mulle seda ütles,» lisas Harri Rovanperä.

Esimest korda roolis Kalle Rovanperä WRC-autot vaid kahe ja poole aastaselt, kui istus isa süles Peugeot 206 WRC-ga tehtud testisõidul. Kaheksaselt kihutas ta juba F-grupi Toyota Starletiga kiirusel 150 km/h. Nüüd, 22-aataselt on ta aga läbi aegade noorim autoralli maailmameister.

Mõistagi on selles kõiges väga suur roll nii rallisõitja isal kui ka emal. Ilta-Sanomatiga rääkides ütles papa Rovanperä, et tema poeg on näidanud väga head baaskiirust, kuid ka oskust säilitada külma närvi. «Ta suudab olukorda kontrollida. Isegi kui ta on suure pinge all, suudab ta teha häid tulemusi. Ta suudab vajadusel nii kiirust lisada kui ka seda vähendada,» lausus ta.

Samuti kiitis Harri Rovanperä Toyota rallimeeskonda. «Koostöö sõitja ja meeskonna vahel toimib väga hästi. Nad mõistavad, mida teineteiselt tahavad. Kalle ütleb, mida ta autost tahab, ning tiim teeb selle ära. Samuti on meeskonnas väga hea atmosfäär, mis on põhiline asi. Kui tööle minek häirib sind, siis ei seal hea olla,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles