Eesti koondise tulevikutegijal tekkis EMi ajal itaallastega vastasseis (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Joonas Riismaa viskas suvisel U20 B-divisjoni EMil Eesti kasuks keskmiselt 14,9 punkti ja hankis 5,6 lauapalli.
Joonas Riismaa viskas suvisel U20 B-divisjoni EMil Eesti kasuks keskmiselt 14,9 punkti ja hankis 5,6 lauapalli. Foto: fiba

U20 koondise A-divisjoni aidanud Joonas Riismaa vaatas täiskasvanute EMi sel korral veel telerist, kuigi tase võimaldanuks tal 12 mehe sekka pääsemise eest võidelda küll.

Juuli lõpus, pärast noortekoondisega lõpetamist, arutles Riismaa meeste esinduse peatreeneri Jukka Toijalaga, kuidas edasi minna. Koos otsustati, et targem on hakata valmistuma hooajaks Brindisiga. Ühest küljest aitas see uude klubisse sisse elada, teisalt vajas noor mängumees ka veidi aega hingetõmbeks.

«Oleksin põhimõtteliselt pidanud otse klubihooajal terve suve järjest tegutsema igasuguse puhkuseta. Toijalaga jäi jutt, et kui meeste koondisel mingeid probleeme tekib, olen valmis kiirelt tagasi tulema. Aga plaan oli Brindisisse tulla. Küll tuleb mul neid koondise võimalusi veel,» selgitas Riismaa.

Kuigi koondise piiril olev pallur oli Itaalias kohal, ei külastanud ta EMil ühtegi Eesti mängu. Vahemaad on lihtsalt nii suured, Brindisit lahutab Milanost ligi 1000 kilomeetrit. Küll aga hoidis Riismaa lippu kõrgel koduklubi juures.

«Elasin hirmsasti kaasa. Oli ka vastasseis, kui pärast trenni koos tiimikaaslastega vaatasime Eesti – Itaalia mängu. Mina olin Eesti särgiga, terve ülejäänud sats Itaalia särkidega,» muigas Riismaa.

Järgmistes MM-valikmängude akendes novembris ja veebrusris on Riismaa vajadusel valmis koondisega liituma. Klubist ei tohiks takistusi olla, nii Itaalia liigas kui Europe Cupil on sel ajal paus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles