Väidetavalt kohtunikku keretäiega ähvardanud Novosjolov sai musta kaardi (2)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Tairo Lutter

Olümpiavõitja Katrina Lehise treener Nikolai Novosjolov sai Eesti karikavõistlustel kohtuniku ähvardamise eest musta kaardi.

Kahetsusväärne intsident juhtus turniiri kaheksandikfinaalis, kus Novosjolovi tütar Luiza Novosjolova kaotas 10:15 Anneli Proosvälile. Matšil mõistis õigust rahvusvahelise kategooria kohtunik Dmitri Valiulin.

Novosjolov ei olnud Valiulini tööga rahul ning läks temaga matši järel rääkima. «Ta ütles vene keeles: «Ma annan sulle lõuga!»,» lausus Valiulin Õhtulehele.

Musta kaardi saanud Novosjolov pidi vehklemissaalist lahkuma, lisaks ootab teda ees 60-päevane võistluskeeld.

Postimees võttis ühendust Novosjoloviga, kes ei soovinud konflikti praegu veel kommenteerida. «Kindlasti ma ei jäta seda asja nii, nagu see praegu on. Ma räägin sellest, aga mitte praegu,» ütles kahekordne maailmameister.

«Minu jaoks oli huvitav lugeda, kuidas intsidendis osalenud inimesed seda asja kommenteerivad,» viitas ta Valiulini sõnavõtule Õhtulehes. «Hea oleks ära oodata juhatuse seisukoht. Kindlasti ei olnud asi nii, nagu ta seal artiklis rääkis.»

Vehklemisliidu peasekretär Aivar Paalberg ei viibinud küll nädalavahetusel saalis, ent on juhtunuga mõistagi kursis. Ta ütles, et sellise rikkumise puhul ei olegi kohtunikul teist võimalust, kui näidata musta kaarti.

«Reeglites on väga üheselt kirjas, missuguse rikkumise eest milline karistus järgneb. Kohtuniku verbaalne ründamine tähendab musta kaarti ja 60-päevast karistust,» ütles ta.

Neljapäeval toimub vehklemisliidu korraline koosolek ning seal võetakse Novosjolovi teema kindlasti ette. Küll aga on selge, et talle määratud karistus jääb igal juhul jõusse. «Juhatus saab seda kaasust arutada üldisemalt Eesti vehklemise vaatenurgast, mitte kas rikkumine oli ja mis see karistus olema peaks,» ütles Paalberg.

Alaliidu peasekretär märkis, et musta kaardi näitamine oli Eesti vehklemisvõistlustel erakordne sündmus. «Eesti kohtunikud on küll välismaa võistlustel näidanud musta kaarti, aga minu andmetel mitte kunagi Eestis. Selles mõttes on situatsioon uudne meile kõigile.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles