USAs puhkes seksiskandaal: treener sundis mängijaid endaga vahekorda astuma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Pexels

Endine USA justiitsminister Sally Yates tuli täna avalikkuse ette 300-küljelise raportiga, kus räägitakse naiste väärkohtlemisest profijalgpallis. 

Raportis tuuakse välja hirmsaid vahejuhtumeid, kus treenerid on naismängijaid väärkohelnud. Kogu lugu käib kolme treeneri ümber, kes kõik juhendasid USA naiste jalgpalliliiga NWSLi klubisid.

Üks meestreener meelitas hoolealuse oma koju, kus nad pidid mängu põhjalikumalt analüüsima. Ühtäkki otsustas mees naise ees käsikiimlema asuda ning näitas talle mängu videopildi asemel pornograafiat. Teinegi mängija oli sama treeneriga sarnases olukorras, ent teise mängijaga katsus treener juba ka hoolealuse rindu.

Järgmise treeneri osas on süüdistus veel hullem. Nimelt oli juhendaja väljapressimise teel meelitanud kolme mängijat endaga vahekorda astuma. Uurijate sõnul olid nad saanud erinevatelt allikatelt sellise olukorra kohta informatsiooni.

Kolmas mees, kes treenis peamiselt nooremaid jalgpallureid, küsis pidevalt enda juhendatavate käest nende suguelu kohta küsimusi. Lisaks tegi ta nende kulul ebasobivaid nalju.

Raportist selgub, et ainult üks meestest oli nõus Yates'i uurijatega koostööd tegema. Täpselt pole teada, kes see oli, aga üks nendest andis ütlused süüdistuste kohta.

«Uurimine andis tulemused, mis on häirivad ja šokeerivad. See süsteem on täiesti läbikukkunud ning vajab parandamist,» lausus USA jalgpallijuht Cindy Parlow Cone sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles