Aktivistid on marus: Lionel Messi hävitab planeeti

Postimees Sport
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

Lionel Messi eralennuk paiskas kolme kuuga välja sama palju süsinikdioksiidi heiteid kui keskmine Prantsusmaa elanik 150 aasta jooksul.

Messi eralennuki liikumistest tegi ülevaate globaliseerimisvastane organsiatsioon ATTAC, kelle hinnangul hävitab jalgpallur planeeti.

Täpsemalt tegi Messi eralennuk 1. juunist kuni 31. augustini 52 lendu. Neist 30 lendu olid kontinentidevahelised ning 14 Atlandi-ülesed. Kolme kuu jooksul tekitas Messi eralennuk 1502 tonni süsihappegaasi.

Näiteks lendas Messi lennuk korduvalt Argentina ja USA vahel. Viis reisi registreeriti Buenos Airese ja Miami ning üks Buenos Airese ja New Yorgi vahel. Samuti registreeriti mitmeid reise Euroopa ja Lõuna-Ameerika vahel.

Barcelonat külastas Messi eralennuk suvel seitsmel korral. Euroopas maandus lennuk veel Tenerifel, Bilbaos, Nizzas ja Figaris.

Oma reise teeb Messi 15 miljonit eurot maksva eralennukiga, milles on köök, kaks vannituba ning istmed 16 inimesele. Toole on võimalik niimoodi kokku panna, et tekib kaheksa voodikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles