Poksihooaeg alustas: Tallinna meistrivõistlused kujunesid eestlaste ja välismaalaste mõõduvõtuks

Postimees Sport
Copy

Eesti poksihooaeg sai vägeva avalöögi eelnenud nädalavahetusel, kui toimus traditsiooniline Tallinn Open noorte ja täiskasvanud kindameeste- ja naiste turniir. Kui peamiselt on Tallinna turniiri puhul tegemist eestlaste siseasjaga, siis sel korral sai end proovile panna naaberriikide koondislastega. 

Kolme päeva jooksul peeti Lasnamäe spordihoones tervelt 75 matši ehk ringi astus tervelt 150 sportlast. Naaberriikide esindajaid oli kohal Soomest, Rootsist, Lätist ja Leedust.

Eesti poksijatele oli see suurepärane võimalus panna enda vorm korralikult proovile enne oktoobri lõpus algavaid Eesti meistrivõistlusi. Mõned kasutasid võimalused edukalt ka ära, teised pidid enne hooaja tähtsaimat võistlust välismaalt tulnutele alla vanduma ning tõdema, et tippu jõudmiseks on vaja teha veel tööd.

Poksikoondise üks esinumbritest, kuni 57-kilogrammiste seas kodukamaral medaleid võitnud Allan Marozov pidi alla vanduma Läti poksija Matveijs Protkudinsile.

Keskkaalus ehk kuni 75-kilogrammiste kaalukategoorias võidutses sel korral rootslane Erik Mendoza, kes oli kohtunike ühehäälse otsusega üle Poksiklubi Kalevi sportlasest Leon Kermasest. Kuni 71-kilogrammiste seas kaotas Artjom Spartak (Narva PSK) Julian Javalale Soomest.

Täiskasvanute madalamates kaalukategooriates juhtus kummaline olukord, kui nii Vitali Nikolajev (kuni 63,5 kg) kui Erik Jaroševski (kuni 67kg) diskvalifitseeriti. Mõlemad Olümp-Maardu Kalevi poksijad eirasid kohtunike käske, mistõttu said vastased, kes olid pärit Leedust, kerged võidud.

Noorte klassides tulid kõik võidud kodukamara poksijatele. Tasavägised lahingud peeti kaalukategooriate kuni 52- ja kuni 63-kilogrammi finaalides. Madalamas kaalus alistas Mihhailo Skorohod (ATP) kohtunike 3:2 häältega Andreas Mugu (Kontakt). Teises duellis oli Zahhar Butov (Sofron) üle Maksim Kirsanovist (Energia). Võidkalt esinesid ka Aleksander Potashenkov (TÜASK) ja Kirill Mihhailov (OMK).Paljud koondise esinumbrid nagu vennad Pavel ja Semjon Kamanin ning raskekaalu meister Stiven Aas Tallinnas veel ringi ei astunud, kuid neid on oodata kindlasti oma kuldmedaleid kaitsma oktoobri lõpus algavatel Eesti Meistrivõistlustel, mis kestavad 21. kuni 23. oktoobrini Kalevi spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles