Norra kavatseb võistlusi boikoteerida, kui venelased tagasi suusaradadele lastakse (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Norralased ei näe varianti, kuidas nende sportlased saaksid praegu venelastega koos suusarajal liikuda. Pildil Aleksandr Bolsjunov (vasakul) ja Paal Golberg.
Norralased ei näe varianti, kuidas nende sportlased saaksid praegu venelastega koos suusarajal liikuda. Pildil Aleksandr Bolsjunov (vasakul) ja Paal Golberg. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de

Norra suusaliidu president Tove Mo Dürhaug sõnas Dagbladetile antud usutluses, et kui Venemaa ja Valgevene sportlased lastakse tagasi rahvusvahelisele areenile, on nemad valmis samu võistlusi boikoteerima.

«Meie tahame, et nii Venemaa sportlased kui ka ametnikud oleksid ajal, mil Venemaa sõjategevus Ukrainas jätkub, igalt poolt eemaldatud,» sõnas Mo Dürhaug, osutades seeläbi äsja Zürichis toimunud Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) kohtumisele, kuhu norralased Venemaa osalemise tõttu kohale ei saabunud.

«See boikott on täiesti päevakohane ja kavatseme seda vajadusel ka edasi arutada. See oleks uskumatu, kui venelased lastaks tagasi MK-sarja, sest olukord Ukrainas pole paranenud, vaid vastupidi, ainult halvemaks muutunud.

Tegemist on põhimõttelise küsimusega ning kuigi praegu on veel vara öelda, kas see mõjutab ka suusatamise tulevikku, oleme oma otsuses kindlad. Näitasime seda välja ka FISi kohtumisel. Saatsime FISile kirja, kus ütlesime, et nad peaksid lisaks sportlastele peatama ka [Venemaa] ametnike volitused,» lausus Mo Dürhaug.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles