Ogier kommenteeris Tänakut, Neuville’i ja Hyundaid puudutanud olukorda

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier oli üllatunud, et Hyundai ei andnud Kreeka rallil Thierry Neuville’ile korraldust Ott Tänak endast mööda lasta.

«Olin sellest veidi üllatunud, kuid see on alati keeruline olukord. Olen ise olnud piisavalt vastuoluliste asjadega seotud ega taha nüüd veel ühte juurde tekitada. Kindlasti oli tegemist keerulise olukorraga,» rääkis Ogier DirtFishile.

Tänaseks on osapooled olukorra unustanud ning vahepeal on Uus-Meremaal maailmameistergi selgunud. Küll aga on lahtine veel, kes tuleb meeskondlikuks maailmameistriks.

Toyota konstruktorite maailmameistriks aitamine ongi Ogier' selle hooaja üks peamine eesmärk. «Olen siin, et olla meeskonnamängija ja kindlustada meeskondlik tiitel,» lausus ta.

Prantslane tõi oma uue rolli kohta näite just Uus-Meremaa rallilt, kus sai Kalle Rovanperä järel teise kohta. Pärast Elfyn Evansi katkestamist sai prantslane aru, et meeskondlikud punktid on nüüd tema vastutada. Ühtlasi polnud tal isegi plaanis MM-tiitli kursil sõitnud soomlast püüdma hakata.

«Ärge saage minust valesti aru. Olen jätkuvalt sama inimene ja tahan võita, kuid sellest on kaua möödas, kui olin viimati meeskonnamängija. Muidugi oleme kõik selles spordis veidi egoistid ja mõtleme endale, kuid olen enda arvates olnud alati ka hea meeskonnamängija ja sain seda nüüd näidata,» lausus Ogier.

Kaks etappi enne hooaja lõppu on Toyota kogunud 455 punkti. Hyundail on koos 374 ja M-Spordil 224 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles