Endine Ukraina tipptennisist tormas eesliinile: ma ei saa neid õudusi enam kõrvalt vaadata

Postimees Sport
Copy
Oleksandr Dolhopolov.
Oleksandr Dolhopolov. Foto: @alexdolgopolov/Instagram

Ukraina tenniselegend, 33-aastane Oleksandr Dolhopolov läks rindele kodumaad kaitsma ning võitleb Venemaa okupantide vastu eesliinil.

Endine maailma 13. reket teatas kohe Venemaa rünnaku alguses, et kavatseb liituda Ukraina kaitsjatega. Suvel läbis ta korraliku väljaõppe ning nüüd lubati ta viimaks rindele.

«Ütlesin kohe alguses, et tuleb aega ära kasutada ja omandada uusi oskusi. See ei lõpe niisama. Neile, kes midagi ei teadnud (nagu mina), anti piisavalt aega väljaõppeks. Ma ei saa neid õudusi enam kõrvalt vaadata. See on ajalooline hetk ja ma ei andestaks endale, kui ma ei osaleks,» kirjutas Dolhopolov Instagramis.

Dolhopolov oli sõja esimestel nädalatel Türgis, kuid tuli sealt kiiruga Ukrainasse ja aitas aktiivselt sõdureid ning nüüd otsustas ta ise rindele minna.

2017. aastal Austraalia lahtistel veerandfinaali jõudnud Dolhopolov võitis karjääri jooksul neli ATP tiitlit – kolm üksikmängus ja ühe paarismängus. Kümme aastat tagasi tõusis Kiievist pärit Dolhopolov maailma 13. reketiks, mis tähistab tema parimat edetabelikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles