Vigastus kukutab Kontaveidi maailma edetabeli esikümnest välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/Dppi/Scanpix

Naiste tennise maailma edetabelis hetkel veel kolmandat kohta hoidev Anett Kontaveit pudeneb vigastuse tõttu vastavas pingereas peagi tunduvalt tahapoole.

Eelmisel nädalal Ostrava turniiri alaseljavigastuse tõttu pooleli jätnud Eesti esireket ei lennanud traumast tulenevalt sel nädalal USAs San Diegos toimuvale WTA 500 mõõduvõtule. Lisaks loobus eestlanna ka pärast seda Mehhikos Guadalajaras toimuvast WTA 1000 turniirist. 

See tähendab ühtlasi, et Kontaveit minetas võimaluse pääseda tänavu WTA aastalõputurniirile. Nõnda pole eestlannal võimalik kaitsta ka sealseid edetabelipunkte – jõudis Kontaveit mullu ju välja finaali, teenides seeläbi 925 punkti –, mis tähendab, et järgmiste nädalate jooksul pudeneb eestlanna maailma edetabeli esikümnest välja. 

Mõned tennisespetsialistid on sõrmedel ka rehkendanud, et Kontaveit ei pruugi hooaja lõpuks mahtuda isegi 15 parema sekka. Tõsi, selleks peaks eestlanna vahetud konkurendid – Danielle Collins, Beatriz Haddad Maia, Petra Kvitova – ikkagi «oma ära tegema» ja allesjäänud turniiridelt veidi lisapunkte teenima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles