Anett Kontaveit on jooksvas edetabelis langenud kolmandalt kohalt tublisti allapoole (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Anett Kontaveit sügisel Tallinnas peetud WTA-turniiril.
Anett Kontaveit sügisel Tallinnas peetud WTA-turniiril. Foto: Tairo Lutter

Mehhikos Guadalajaras toimub sel nädalal naistennisistide viimane suurem võistlus enne aastat lõpetavat finaalturniiri. Juba enne selle tulemuste kokku löömist on selge, et Eesti esireket Anett Kontaveit pudeneb kolmandalt kohalt allapoole. Küsimus on selles, kui palju.

Kontaveit jääb oktoobri lõpuks ilma eelmisel aastal Moskvas ja Cluj-Napocas esikoha toonud võistluste – need tulemused aitasid ta aastalõpu finaalturniirile! – punktidest. Nende võitude eest sai ta kokku tervelt 750 punkti.

Jooksvas edetabelis ongi need juba maha võetud, kui asi kord ametlikuks saab, jääb Kontaveidile alles veel 3048 punkti. Sellega langeb ta automaatselt tahapoole Arõna Sabalenkast (Valgevene), Jessica Pegulast (USA), Maria Sakkarist (Kreeka) ja Coco Gauffist (USA).

Järjekorras ootavad Caroline Garcia (Prantsusmaa), Paula Badosa (Hispaania) ja Darja Kassatkina (Venemaa). Kui nad saavad veel võidu või paar, mööduvad nad Kontaveidist ja lükkavad meie esinumbri juba kümnendaks.

Seejärel tuleb sisse suurem vahe, ent on veel neli mängijat, kes suure õnnestumise korral võivad Kontaveidi esikümnest sootuks välja lükata. Seejuures on kõigi nimetatud mängijate motivatsioon väga suur, sest laual on viimased pääsmed 31. oktoobril USAs Fort Worthis algavale WTA finaalturniirile.

Ka Guadalajaras avaringis langenud Kaia Kanepi 29. koht pole kindel, tema lähematest ohustajatest püsivad konkurentsis Elise Mertens (Belgia) ja Ajla Tomljanovic (Austraalia). Kanepist võivad mööduda mitmed teisedki.

Guadalajaras on selgunud kõik teise ringi pääsejad, lisaks ka neli esimest kaheksandikfinalisti (Garcia, Sakkari, Kassatkina ja kanadalanna Bianca Andreescu).

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles