Soome ralliäss torkas Ogier'd: mul pole lapsi, sõidan hea meelega täishooaja

Postimees Sport
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Sille Annuk

Autoralli MM-sarja põhitegijate kõrval on mitmeid sõitjaid, kes kõõluvad Rally1-klassi piirik. Üks sellistest on Teemu Suninen, kes tahaks tuleval hooajal taas kõrgeimal tasemel mõõtu võtta.

Viimati 2019. aastal täishooaja kaasa teinud soomlane sõitis mullu WRC-masinaga viis etappi: neli M-Spordis, ühe Hyundais. Tänavu on ta võimaluse saanud Lõuna-Korea tiimi Rally2 autoga. Pühapäeval lõppenud Kataloonia etapil noppis ta hooaja esimese võidu.

Veebruaris 29. sünnipäeva tähistab Suninen usub ja loodab, et n-ö vaheaasta järel oleks ta võimeline taas tippudega heitlema. Täiskohaga Rally1 tööd on raske näha, ent mõnel etapil osalemine – miks mitte?!

«Muidugi loodan Rally1 pääseda. Mul pole lapsi, nii et teeksin hea meelega täishooaja,» saatis Suninen pressikonverentsil sõbraliku torke Sebastien Ogier'le, kes tänavuse aasta eel taandus osakoormusega sõitjaks, et rohkem pereelule keskenduda.

Tasub siiski meenutada, et Ogier'l on kapis kaheksa MM-tiitlit, Suninen pole võitnud ainsatki WRC-etappi. 

Soomlane lisas: «Mu mänedžer suhtleb mõne tiimiga. Usaldan tema tööd.»

Kuigi uue hooaja alguseni jääb umbes kolm kuud, pole ühegi Rally1-klassi – Hyundai, Toyota ja M-Sport – rivistus veel lõplikult paigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles