Mbappe megalepingust lekkisid salajased detailid

Postimees Sport
Copy
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP/Scanpix

Prantsusmaa ründaja Kylian Mbappe sõlmis maikuus koduklubi PSG-ga lepingu, mille detailid avaldas Prantsusmaa ajaleht Le Parisien.

Kui 23-aastane Mbappe jääb PSGsse kolmeks (2+1) aastaks, nagu lepingus ette nähtud, teenib ta kokku 630 miljonit eurot. Sellisel juhtul oleks tegemist spordiajaloo suurima lepinguga. 

See summa on Mbappe lepingus jagatud erinevateks osadeks. Ainuüksi tema aastapalk on 72 miljonit eurot. Lepingu allkirjastamise eest ette nähtud boonus on 180 miljonit, mille jalgpallur saab kätte kolmes osas.

Samuti on talle ette nähtud lojaalsusboonus – mida kauem ta klubis on, seda suuremaks kasvab summa. Seda viimast ei pruugi Mbappe aga saada, sest kuulujutud viivad teda aina tõsisemalt Madridi Reali.

Enne Mbappe megalepingut kuulus spordiajaloo tulusaim leping Lionel Messile, kes sõlmis 2017. aastal Barcelonaga 555 miljonit väärt kontrahti. Kolmandat kohta hoiab NFLi täht Patrick Mahomes, kes sõlmis 2010. aastal Kansas City Chiefsiga kümme aastat ja 510 miljonit väärt lepingu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles