Hullumeelses tempos liikuv Haaland ohustab peagi suurt rekordit

Postimees Sport
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/SCANPIX

Manchester City peatreener Pep Guardiola on veendunud, et Erling Haaland püstitab sel hooajal Premier League’is löödud väravate rekordi.

Haaland on Inglismaa kõrgliigas löönud 11 mänguga 17 väravat. See teeb keskmiselt 1,54 tabamust mängu kohta. Sel hooajal jääb Premier League’is mängida veel 27 kohtumist ning kui Haaland neis kõigis osaleb ja sama tempoga jätkab, lööb ta hooaja peale 58 – 59 väravat.

Praegu kuulub Premier League’i hooaja väravate rekord Andy Cole’i ja Alan Sheareri vahel 34 tabamusega jagamisele. Haaland võiks praegust vormi hoides rekordini jõuda 12 mänguga.

«Kui ta sama rütmiga jätkab, siis lööb ta kindlasti rekordi üle. Selleks ei pea olema geenius, et sellest aru saada. Kuid jalgpallis võib juhtuda, et ühel hetkel skoorid ja paari päeva pärast enam mitte. Me ei tea seda,» vastas Guardiola rekordit puudutavale küsimusele.

«Kõigil ründajatel, keda karjääri jooksul näinud olen – Samuel Eto'o, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Thomas Müller, Sergio Agüero –, on ambitsioon väravaid lüüa. See on tavaline. Samamoodi on ka Haalandil,» jätkas Guardiola.

Järgmine vutilahing on Haalandi jaoks veidi erilisem. Nimelt kohtub Manchester City teisipäeval Meistrite liigas oma eelmise koduklubi Dortmundi Borussiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles