Sordo: autos oli katse algusest kütuse lõhna ja ühtäkki olidki leegid istme vahelt väljas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dani Sordo
Dani Sordo Foto: Hyundai Motorsport

Dani Sordo jaoks sai Jaapani ralli enneaegse lõpu teisel katsel, kui tema Hyundai ootamatult põlema süttis ja tagatipuks maani maha põles. 

Hyundai i20 Rally1 neljarattaline süttis põlema kuulsa Isegami tunneli katse keskosas. Kui Sordo leeke märkas, üritas ta tulekustutiga küll olukorda kontrolli alla saada – talle tõttas käsikustutiga appi ka järgmisena katsele startinud Gus Greensmith –, kuid paraku tuli meestel leekidele alla vanduda ning ühiselt vaadata, kuidas ligemale miljon eurot maksev ralliauto maani maha põles.

«Kõik juhtus väga kiiresti ja algas tegelikult katse algusest. Auto lõhnas kütuse järgi ning ühel sirgel lõi järsku istmete vahelt tuld välja ja tuli palju suitsu. Pärast seda jätsin auto seisma,» kommenteeris Sordo sündmuste käiku WRC-sarja kodulehel.

«Paari minuti pärast oli masin tagantpoolt juba leekides. Püüdsime küll tulekahju kustutada, aga see oli võimatu. Mul on meeskonna pärast kahju, kuna niimoodi auto kaotada on väga valus,» lausus hispaanlane.

Hiljem DirtFishiga kõneledes andis Sordo teada, et tegelikult raporteeris ta kütuselõhnast meeskonda juba hommikul, kui oli katsele alles teel. «Kerget suitsu tuli meie autost ka eile, kuid siis me ei teadnud veel midagi. Täna hakkasime ka kütuselõhna tundma ning tegelikult kutsus see suits mul autos ka pisaraid esile,» sõnas ta. 

«Ühel hetkel muutus see väljakannatamatuks ning siis märkasime autos ka tulekahju. Kui enne kurvi auto seisma jätsime, oli auto salong juba praktiliselt suitsu täis. Tõmbasin käsipiduri peale ja läksin tulekahjut kustutama.

Esiti tundus mulle kõigest väike tulekahju auto tagaosas, kuid tegelikult oli tolleks hetkeks ka aku või midagi suuremat põlemas. Seda polnud võimalik meil enam väikese tulekustutiga kustutada,» lausus Sordo.

Keegi intsidendis vigastada ei saanud, kuid turvakaalutlustel tuli korraldajatel teine katse pooleli jätta. Samuti jäeti tulekahjust tulenevalt ära ralli kolmas katse, kuna kõik sõitjad poleks õigeks ajaks selle starti jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles