VIDEO ⟩ Verstappen eiras tiimikäsklust, Perez oli nördinud: Max näitas, kes ta tegelikult on (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Verstappen (vasakul seljaga) ja Sergio Perez.
Max Verstappen (vasakul seljaga) ja Sergio Perez. Foto: CARLOS PEREZ GALLARDO/AFP/Scanpix

Pühapäeval toimunud Brasiilia F1 etapil leidis Red Bulli sõitjate Max Verstappeni ja Sergio Perezi vahel aset kummaline intsident, kus MM-tiitli kindlustanud Verstappen eiras tiimikäsklust ja ei lubanud MM-sarjas teise koha eest võitlevat Perezi mööda. Viimane oli Verstappeni käitumisest häiritud ning ütles, et nüüd näitas hollandlane oma tõelist palet.

Verstappen rikkus oma võistluse seitsmendal ringil, kui põrkas kokku Lewis Hamiltoniga. Mõlema mehe võistlus sai jätkuda, kuid Verstappenile määrati viiesekundiline karistus. Lõpuks sai Hamilton debüütvõidu võtnud George Russeli järel teisel koha, Verstappen oli kuues.

Perez oli enamiku võistlusest kinni poodiumikohas, kuid viimastel ringidel tulnud turvaauto rikkus Red Bulli sõitja taktika. Tal olid lõpuringidel võrreldes konkurentidega kehvemad rehvid ning ta lubas Verstappeni endast mööda, et hollandlane saaks konkurente püüda.

Verstappen ei saanud sellega hakkama ning tiim oli varasemalt Perezile lubanud, et Verstappen annab talle koha tagasi. Finišisirgel hollandlane hoogu maha ei võtnud ning eiras võistlusinseneri käsklusi.

Kui Verstappenilt küsiti, mis juhtus, vastas ta: «Ma rääkisin teile juba eelmine kord. Te ei küsi minult selliseid asju, on selge? Ma juba olen teile oma seisukohta põhjendanud ja jään sellele kindlaks.» Hiljem keeldus Verstappen meediale selgitamast, millised need põhjused on.

Tiimiraadios oli kuulda, kuidas meeskonnapealik Christian Horner Perezi ees vabandas. Perez vastas: «Max näitas, kes ta tegelikult on.» Ärritunud Perez ütles hispaaniakeelsele meediale: «Ma arvan, et Verstappen on võitnud kaks MM-tiitlit tänu mulle.»

Verstappen on MM-tiitli juba varem kindlustanud, Perez läheb viimasele etapile Abu Dhabis vastu 290 punktiga. Sama palju on kogunud ka Charles Leclerc (Ferrari), kel on võite rohkem, seega on monacolane hetkel teisel kohal.

Verstappen kinnitas Sky Sportsile, et kui viimasel etapil on Perezil üldarvestuse teise koha saamiseks tema abi vaja, siis on ta valmis mehhiklast abistama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles