Tänak ei kahetse Hyundaisse minekut (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Eesti edukaim rallimees Ott Tänak on nüüdsest vabaagent, kuna järgmiseks hooajaks tal lepingut pole. Ta vaatas tagasi Hyundais veedetud kolmele aastale ning ei kahetse Lõuna-Korea autotootja rallimeeskonnaga liitumist.

Aasta varem enda lepingu Hyundaiga lõpetanud Tänak liitus mäletatavasti uue tiimiga 2020. aastal, kohe pärast enda seni ainsat MM-tiitlit. Kolme aastaga ei suutnud ta kordagi saavutada sarnast edu, mida koges Toyota päevil ning tema parim hooaeg oli tänavune, kus Tänaku saagiks jäi kolm etapivõitu.

«Tulime siia, et võidelda järgmise MM-tiitli eest. Seda siiski ei juhtunud ja tegelikult ei suutnud ma kordagi tiitliheitlusesse saada nende kolme aasta jooksul. Vaatamata sellele oli see imeline kogemus. Tutvusin väga paljude inimestega, kellest mõned said ka sõbrad kogu eluks. See kõik oli siia tulemist väärt,» lausus Tänak ralliportaalile Dirtfish antud intervjuus.

Eesti rallimees valis välja ka mõned hetked tänavusest hooajast, mis jäävad eredamalt meelde. Nendeks olid mõistagi etapivõidud Soomes ja Belgias, kus ta alistas esmalt Kalle Rovanperä tema koduõuel ning seejärel noppis võidu ka Thierry Neuville'i koduradadel.

«Soome oli hea, sest Toyota ja Kalle läksid seal kindlat võitu võtma, aga seda siiski ei juhtunud. Lisaks võita Belgias, kus seda oleks pidanud tegema Thierry, pole ka paha,» leidis Tänak. «Nagu Thierry ütles, et ta pole kunagi meeskonnakaaslaselt lüüa saanud. Lõpuks suutsime teda edestada. Olgu, see oli väike nali. Kokkuvõttes olime siin ikkagi MM-tiitlite, mitte meeskonnakaaslaste alistamise pärast.»

Kuigi järgmise hooaja kohta pole Tänak veel midagi avaldanud, siis mingid mõtted tal kindlasti on. Iga asi lihtsalt omal ajal. «Võtame mõned päevad vabaks ja värske peaga saab seejärel vaadata, mida tulevik tooma hakkab,» lõpetas Tänak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles