Hyundai leping üllatas Lappit ennastki (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Esapekka Lappi kaitseb tuleval aastal Hyundai värve.
Esapekka Lappi kaitseb tuleval aastal Hyundai värve. Foto: hmsgofficial/Twitter

Viimased kaks hooaega autoralli MM-sarjas osakoormusega võistelnud Esapekka Lappi saab tuleval aastal taas võimaluse kõigil etappidel kaasa teha.

2017. aastal WRC-autoga debüteerinud soomlane on saanud õnne proovida nii Toyota, Citroëni kui ka M-Spordi võistkonnas, nüüd jõudis järg Hyundai kätte. Lappile avas ukse Lõuna-Korea autotootja juurde Ott Tänak, kes lahkus enne lepingu tähtaja lõppu.

«Elu on täis üllatusi!» ütles Lappi pressiteates, kus tema leping Hyundaiga ametlikult välja hõigati. «Hyundaiga MM-sarjas täishooaja kaasategemist ei osanud ma küll oodata. See on unistuse täitumine ja unikaalne võimalus.»

Lõppenud hooajal jagas 31-aastane soomlane Toyotas kolmandat autot Sebastien Ogier'ga. Lappi tegi kaasa seitsmel rallil, lõpetades kolmel puhul kolmandana ja korra kuuendana. Mullu võistles ta WRC-masinaga vaid ühel, kodusel Soome etapil.

«Nii palju, kui olen kuulnud, läheme 2023. aastale vastu väga lootusrikkalt,» kiitis Lappi nüüd juba uue tööandja i20 hübriidmasinat. «Tean, et ees ootab kõvasti tööd, kuid oleme koos [kaardilugeja] Janne Fermiga väga pühendunud.»

Täishooaja teeb Hyundaiga kaasa ka Thierry Neuville. Kolmandat autot jagavad Dani Sordo ja M-Spordist sule sappa saanud, Oliver Solbergi asendav Craig Breen.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles