Järgmisel aastal võib Toyota roolis näha ka uusi nägusid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Üks Toyora Rally1-auto on järgmisel aastal ka soovijatele saadaval.
Üks Toyora Rally1-auto on järgmisel aastal ka soovijatele saadaval. Foto: Toshifumi Kitamura

Kuigi Toyota rallimeeskond andis reedel teada, et uuel hooajal kihutavad nende ridades täiskohaga Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans ning kolmandat autot jagavad omavahel Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta, siis lisaks neile neljale võib 2023. aastal Yaris Rally1-auto roolis näha ka mõnda muud inimest.

Nimelt andis tiimipealik Jari-Matti Latvala mõista, et Toyota on valmis oma neljandat võistlusautot tuleval aastal välja rentima. Selline võimalus eksisteerib etappidel, kus Ogier ei võistle ja muidu neljandat autot ohjav Katsuta kehastub omakorda kolmandaks tiimisõitjaks.

«Oleme seda omakeskis arutanud ja nendel etappidel, kus meil on neljas auto vaba, kaalume tõepoolest ka selle välja rentimist,» sõnas Latvala WRC-sarja kodulehele antud usutluses. 

Tiimipealiku kinnitusel ei tasu sellest teadaandest aga midagi muud – näiteks mõne sõitja võimalikku lisandumist – välja lugeda. «See tähendakski puhtalt rentimist, ei muud. Kui keegi on tõesti sellest huvitatud, siis oleme valmis seda varianti kaaluma. Praegu ei tea me, kas see üldse võiks juhtuda, kuid mõistagi kuulame ka meie maad selles osas, kas leiduks sõitjaid, kes oleks sellisest variandist huvitatud.»

«Küll aga oleks neljanda auto rentimine 100 protsenti äriline otsus – meie eesmärk poleks seeläbi punkte teenida,» jätkas Latvala lisades, et tegelikult on mõningaid rendipalved juba nendeni jõudnud. «Aga ühtegi otsust me veel teinud pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles