EELVAADE ⟩ Kuuendat tiitlit jahtiv Brasiilia alustab MMi Serbia vastu

OlyBet
Copy
Neymar loodab Brasiilia tüürida kuuenda MM-tiitlini.
Neymar loodab Brasiilia tüürida kuuenda MM-tiitlini. Foto: SERGIO MORAES

Jalgpalli MMil on järg jõudnud G-alagruppi kätte, kus 24. novembril kell 21 algavas kohtumises lähevad omavahel vastamisi Brasiilia ja Serbia.

Kes on selle mängu soosik?

Ikka viiekordne maailmameister Brasiilia. Miks? Sest nad on viimase kolme aasta jooksul kaotanud vaid ühe kohtumise: mulluse Copa America finaali Argentinale. 

Jah, Serbia on küll tubli ja tõusis järgmiseks Rahvuste liiga tsükliks näiteks A-tasandile, kuid jutt käib siiski kahte eri kategooriasse kuuluvast koondisest. 

Kes meid ei usu, see võtku aluseks kas või Statista numbrid: kui Serbia koondislaste koguväärtust hinnatakse 404 miljoni euro peale, siis Brasiilia puhul võib samale arvule rahumeeli 1 ette kirjutada. Jah, Sambamaa koondise hinnanguline väärtus on 1455 miljonit eurot.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Brasiillaste esimene ühistreening MMiks möödus küll väikeste ehmatuste saatel – poolkaitsja Bruno Guimaraes ja kaitsja Alex Telles tegid seal endale liiga – kuid viimaste teadete kohaselt Sambamaa laatsarettides ikkagi häirekellasid ei lööda.

Positiivsed ollakse ka MMi eel vigastustega kimpus olnud Richarlisoni ja Marquinhose osas, kuigi viimane neist veel päris mänguküps avakohtumiseks vast pole. 

Serbia arstidel seevastu on käed-jalad tööd täis. Esimene murelaps on neil staarründaja Dusan Vlahovic. Juventuse edurivimeest on viimased poolteist kuud seganud lähendajalihase vigastus, mis pole tal lubanud üldse platsile joosta. Teine murelaps on teine kesktormaja Aleksandar Mitrovic, kellele teeb muret hüppeliiges ja kes samuti viimaseid kohtumisi pingilt on jälginud.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Brasiilia koondise puhul oleks tegelikult paslikum küsida, kes nende koondises pole tõenäoline väravalööja, arvestades, et tänavu on koondise eest skoori teinud Casemiro, Antony, Rodrygo, Vinicius, Paqueta, Bruno Guimaraes, Gabriel Jesus, Marquinhos ja Pedro.

See on siis nimekiri ühekordsetest skoorijatest. Rohkem kui üks tabamus on ette näidata Raphinhal (x 3), Coutinhol (x 3), Neymaril (x 5) ja Richarlisonil (x 6). Ehk siis jah... pall võib võrku lennata sisuliselt iga mehe jalast.

Serbia puhul taovad väravavõrke auguliseks üldjuhul Vlahovic (17 mängu, 9 väravat) ja Mitrovic (76 mängu, 50 väravat), ent arvestades, et mõlemad nimetatud ründajad on parasjagu kimpus vigastusega, siis...

Päris tühimik nende meeste taga koondises siiski ei laiuta, sest pingilt on Serbial võtta ka selline mees nagu Luka Jovic (29 mängu, 10 väravat). Olete ehk kuulnud: sahistas 2018/19 hooajal meeletult Frankfurdi eest, siirdus seejärel Madridi Reali, kaotas seal enesekindluse ja väravalöömisoskuse, ent on Hispaaniast lahkumise järel ennast vaikselt taas üles leidmas.

Ahjaa, kui temast ka ei piisa, suudab vastate kaitseliinis pahandust külvata ka serblaste-Kostja, maestro Dušan Tadic (91 mängu, 20 väravat).

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Brasiilia puhul on vastus alati lahtist ja nii lihtne see ongi.

Millist minekut on tänavu näidatud?

Brasiilia koondis on tänavu vutimurul käinud kaheksa korda ja seitsmel puhul lahkunud sealt ka võidukalt. Ainsana suutis Sambamaa meeste pidu rikkuda Ecuador, kes nendega jaanuaris viiki mängis.

Pärast seda on kaotusekibedust tundnud Paraguay, Tšiili, Boliivia, Lõuna-Korea, Jaapan, Ghana ja Tuneesia. Seda kõike siis väravatevahega 26:3, mõistagi Brasiilia poolt vaadatuna.

Serbial on selle aastanumbri sees ette näidata kuus võitu, üks viik ja kaks kaotust (Taanile ja Norrale). Septembrikuised Rahvuste liiga kohtumised möödusid nende jaoks siiski hästi – 4:1 võit Rootsi ja 2:0 võit Norra üle – nagu ka viimane MMi-eelne sõpruskohtumine. Seal purustati 5:1 Bahrein.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles