EELVAADE ⟩ Messit ohjanud saudid kutsuvad järgmisena endale külla Poola ja Lewandowski

OlyBet
Copy
Ükskõik kuhu Lionel Messi ka ei pööranud, sealt vaatas talle otsa saud. Samasugune saatus ootab ees ka Robert Lewandowskit.
Ükskõik kuhu Lionel Messi ka ei pööranud, sealt vaatas talle otsa saud. Samasugune saatus ootab ees ka Robert Lewandowskit. Foto: Florencia Tan Jun

Jalgpalli MMil on järg jõudnud teise ringi mängude kätte, mis tähendab, et C-alagrupis kohtuvad nüüd omavahel Poola ja Saudi Araabia. Kohtumise avavile kõlab 26. novembril kell 15. 

Kes on selle mängu soosik?

Ikkagi Poola. Jah, saudidel õnnestus avamängus Argentina alistamisega küll kõikide kriitikute suud kinni panna – ja tavafännide omad põrandale kukutada – kuid nagu öeldakse: välk kaks korda samasse kohta ei löö. Messi ja Co vastu valiti ideaalne suluseisulõksu taktika, mis väikese õnne kaasabil ka vilja kandis. Teist analoogset õnnestumist on raske näha.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Poola leeris kadusid avamängu järel pole. 

Saudidel tuli avamängu võidupeo ajal alla neelata siiski üks mõru pill, nimelt sai duellis Argentinaga vigastada nende kapten Salman Al-Faraj, kes oli ka enne MMi algust kimpus vigastusega. Tõsi, toona tegi talle häda õlg, nüüd on probleem jalgades.

Lisaks on MM suure tõenäosusega lõppenud Yasser Al-Shahrani jaoks, kes sai Argentina kohtumise üleminutitel oma väravavahilt põlvega täistabamuse vastu pead ning on käinud seetõttu praeguseks juba operatsioonilaual.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Poolale mõeldes kerkib huulile vaid üks nimi: Robert Lewandowski. Ta on maailma üks paremaid ründajaid, kes on koondise eest saanud 135 kohtumisega kirja 76 väravat. Samas, MMil on ta nelja mängu järel jätkuvalt kuival, eksides Mehhiko vastu ka penaltil. Kas mingi needus?

Juba valiksari reetis, et Saudi Araabia kõige ohtlikumad mehed on Saleh Al-Shehri ja Salem Al-Dawsari. Pärast matši Argentinaga teame, et nii see ka on!

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Kinnist. Saudidel on täpselt null põhjust kohtumist avada. Eriti, kui kaitses kannatamine ja paaril korral rünnakule sööstmine Argentina vastu juba tulu kandis.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Saudi Araabia ei istunud Argentina vastu sügaval kaitses, vaid otsustas oma kaitseliini tõsta hirmkõrgele. Lüke, mis osutus geniaalseks. Niimoodi muutus tavapäraselt suur ja lai keskväli imepisikeseks ning Messil polnud ruumi ümber pöörata, hoog üles võtta ja tulema hakata. Saude oli selleks ruutmeetri kohta lihtsalt liiga palju.

Sama taktika tulemusena haigutas saudide kaitseliini taga küll üüratu tühjus, kuid distsiplineeritud tagalanelik hoidis 90 minutit ühtlaselt liini ega lasknudki argentiinlasi sinna jooksu. Või noh, tegelikult pistsid ründajad tsoonidesse punuma küll – ja lõid sealt ka väravaid – ent seda kõike suluseisu positsioonist.

Küsimus ongi, kas Poola suudab kokkupressitud keskvälja sinnapaika jätta ja hoopis liinitagust rünnata. Vastav ründaja on neil Lewandowski näol mõistagi olemas ning juba 0:0 avamäng Mehhikoga näitas, et pole ta vormil samuti häda midagi. Kannatab konkurente kollitada küll. Ühesõnaga: tavapärase keskväljamadina võib Poola kohe ära unustada. Ei kandnud see vilja Mehhiko vastu ning nüüd... 

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles