BLOGI ⟩ Ehmatuse üle elanud Prantsusmaa surus Austraalia selili

Postimees Sport
Copy
Olivier Giroud ja Ousmane Dembele väravat tähistamas.
Olivier Giroud ja Ousmane Dembele väravat tähistamas. Foto: Francisco Seco/AP Photo/Scanpix

Jalgpalli MMi D-alagrupis alistas tiitlikaitsja Prantsusmaa 4:1 Austraalia. 

Austraalia asus ootamatult mängu juhtima, kui üheksandal minutil oli täpne Craig Goodwin. Prantsusmaa suutis ehmatusest siiski kiiresti toibuda ning 27. minutil tõi viigi tabloole Adrien Rabiot. Viis minutit hiljem viis Oliver Giroud juba Prantsusmaa juhtima.

Teisel poolajal kontrollis Prantsusmaa täielikult mängu käiku. 68. minutil lõi Kylian Mbappe seisuks 3:1 ja 71. minutil lõi Giroud Prantsusmaa neljanda. Kusjuures see oli tema koondisekarjääri 52. värav, millega ta tõusis ühele pulgale Thierry Henry’ga. Kui Giroud lööb veel ühe värava, saab temast Prantsusmaa koondise kõigi aegade parim väravakütt.

26. novembril peetavas D-grupi teises voorus kohtub Prantsusmaa Taaniga ning Austraalia Tuneesiaga.

Enne mängu:

Prantsusmaa sai päev enne MMi avamängu teada, et nende ründetuus Karim Benzema Kataris väljakule ei jookse. Sellest on kahju, sest valiti ju kesktormaja tänavu maailma parimaks jalgpalluriks.

Paar päeva varem lõppes edurivimehe Christopher Nkunku unistus Kataris mängida kokkupõrkega koondisekaaslase Eduardo Camavingaga, kellega võideldi trennis palli pärast.

Poolkaitsjad Paul Pogba ja N'Golo Kante, kelle suurepärast koostööd peeti neli aastat tagasi sündinud tiitlivõidu üheks olulisemaks lüliks, jäävad seekord samuti eemale.

Austraalia vastu ei osale ilmselt keskkaitsja Raphaël Varane, kelle puhul pole välistatud, et ta jääbki Kataris pealtvaatajaks.

Kängurumaa meeste hulgas on kõige suurem küsimärk ääreründaja Martin Boyle, kes vigastas eelmisel kuul põlve. Kui Boyle ei saa koondist Kataris aidata, võetakse tema asemel punti Marco Tilio, kes lennutati just sellepärast Dohasse.

Prantsusmaa on tänavu pidanud kaheksa kohtumist. Tulemused tekitavad aga muret, sest võidetud on ainult Austriat, Elevandiluurannikut ja Lõuna-Aafrika Vabariiki, kellest ükski pole märkimisväärselt tugev. Kaotuste hulgas on allajäämised Taanile ja Horvaatiale, kes on küll väga heal tasemel, aga ei kuulu vutimaailma raskekaallaste hulka.

Austraalial on sel aastal mänge üheksa. Kuus võitu, kaks kaotust ja üks viik on küll tubli saldo, aga ükski võit ei tekita tunnet, et Austraalia jätab MMil endast hea mulje.

Prantsusmaa on kahekordne maailmameister (1998, 2018), MM-hõbe (2006) ja kahekordne MM-pronks (1958, 1986). Austraalia on jalgpalli MMil alagrupist edasi pääsenud vaid korra ning seda 2006. aastal.

Meeskondade koosseisud MMil:

Prantsusmaa:

Väravavahid: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Alphonse Areola (West Ham United), Steve Mandanda (Rennes)

Kaitsjad: Theo Hernandez (AC Milan), Lucas Hernandez (Müncheni Bayern), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Müncheni Bayern), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Müncheni Bayern), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (Monaco)

Poolkaitsjad: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille)

Ründajad: Ousmane Dembele (Barcelona), Kingsley Coman (Müncheni Bayern), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Randal Kolo Muani (Frankfurdi Eintracht), Marcus Thuram (Mönchengladbachi Borussia)

Austraalia:

Väravavahid: Mathew Ryan (Kopenhaagen), Andrew Redmayne (Sydney FC), Danny Vukovic (Cenntral Coast Mariners)

Kaitsjad: Milos Degenek (Columbus Crew), Fran Karacic (Brescia), Nathaniel Atkinson (Hearts), Bailey Wright (Sunderland), Aziz Behich (Dundee United), Joel King (OB), Thomas Deng (Niigata Albirex), Kyle Rowles (Hearts), Harry Souttar (Stoke City)

Poolkaitsjad: Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Aaron Mooy (Celtic), Riley McGree (Middlesbrough), Jackson Irvine (St Pauli), Keanu Baccus (St Mirren), Cameron Devlin (Hearts)

Ründajad: Mathew Leckie (Melbourne City), Jamie Maclaren (Melbourne City), Awer Mabil (Cadiz), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Craig Goodwin (Adelaide United), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Marco Tilio (Melbourne City)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles