AMETLIK ⟩ Cristiano Ronaldo lahkub Manchester Unitedist

Karl Mihkel Eller
Copy
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Manchester United kinnitas täna ametlikult, et Portugali koondise kapten Cristiano Ronaldo lahkub klubist.

​«Cristiano Ronaldo lahkub Manchester Unitedist vastastikusel kokkuleppel ja see jõustub kohe. Klubi tänab teda tohutu panuse eest kahel Old Traffordil mängitud ajal,» kirjutati ametlikus teates.

37-aastane Ronaldo pääses tänavu Unitedi eest platsile 16 kohtumises ja lõi kolm väravat (neist kaks Euroopa liigas). Hiljuti andis ta intervjuu Piers Morganile, milles tunnistas, et tema aeg Manchesteris on lõppenud.

Lisaks tuli välja, et ta ei ole peatreener Erik ten Hagiga parimates suhetes. Nende vahel puudub empaatia ning nad ei austa üksteist.

Ronaldo taasliitus Unitediga 2021. aasta 31. augustil 17 miljoni euro eest. Suurnimeks kerkis Ronaldo 2003. aastal, kui ta liikus kasvatajaklubist Lissaboni Sporting Unitedisse, kus ta mängis 2009. aastani. Seejärel liitus ta 94 miljoni euro eest Madridi Realiga. 2018. aastal soetas Ronaldo mängijaõigused Juventus, makstes Realile 117 miljonit eurot.

Neljapäeval alustab Ronaldo Portugali koondise ridades oma viiendat MM-finaalturniiri. Esimeses mängus kohtutakse Ghanaga. Veel kuuluvad H-gruppi Uruguay ja Lõuna-Korea. Kui Ronaldo suudab Katari MMil värava lüüa, siis saab temast esimene mängija, kes on suutnud väravaarve avada viiel MM-finaalturniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles