BLOGI ⟩ Messi vedas Argentina hädavajalikule võidule Mehhiko vastu (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: REUTERS/DYLAN MARTINEZ/Scanpix

Jalgpalli MMi seitsmenda päeva lõpetas C-alagrupi vastasseis, kus läksid vastamisi Argentina ja Mehhiko. Hädavajaliku 2:0 võidu teenis Argentina, kelle sangariks kerkis taas Lionel Messi.

Argentina tuli väljakule ainult ühe eesmärgiga, et pesta maha häbistav kaotus Saudi Araabia vastu ning võtta võidupunktid. Sellega saadi küll hakkama, ent midagi ei tulnud lihtsalt.

Mehhiko suutis enda kaitse avapoolajal täielikult lukku keerata ning kaitses väga distsiplineeritud. Neil kadus siiski teisel poolajal ühel hetkel tähelepanu ning sellest ka piisas. 64. minutil tekkis Lionel Messil ootamatult palju ruumi ning läbi aegade üks parimaid jalgpallureid saatis teele täpse kauglöögi, mis leidis tee väravasse. Tänaseks on Messi löönud MMidel kaheksa väravat, millega kerkis legendaarse Diego Maradona kõrvale.

Kohtumise lõpus läks Mehhiko kõikide jõududega rünnakule ning selle karistas lõpuks Argentina ära. Nurgalöögist söödeti pall Messile, kes leidis omakorda Enzo Fernandezi. Oma viiendas koondisemängus läks Fernandez kohe pealelöögile ning täpne sooritus maandus taganurgas.

Argentina jaoks oli tegemist hädavajaliku võiduga, sest nüüd on taas edasipääs nende enda kätes. Samuti pole midagi katki Mehhikol, kes vajab siiski Poola abi, et tekiks lootus edasipääsuks.

C-alagrupis on nüüd Poolal 4, Argentinal 3, Saudi Araabial 3 ja Mehhikol 1 punkt. Viimases voorus lähevad vastamisi Poola-Argentina ja Saudi Araabia-Mehhiko.

Enne mängu:

MMi Saudi Araabialt šokk-kaotusega alustanud argentiinlastel ei jää üle muud, kui nüüdsest alates igas mängus maksimaalselt keskenduda ja kõik välja panna. Klass on neil ju olemas, enne MMi avamängu oldi 36 kohtumises järjest kaotuseta. Kui Lionel Messi ja kompanii ühel hetkel hoogu satub, on pidurdamine ilmselt võimatu.

Samas on tegemist Ladina-Ameerika duelliga. Mehhiko on traditsiooniliselt tugev jalgpallimaa, seda tõestati ka avavooru mängus Poolaga. Mehhiklaste kaitse toimis hästi. Kindlasti püütakse teha kõik, et Argentinagi nullil hoida.

Argentina ja Mehhiko on MMidel varasemalt kohtunud korra. Seda 2010. aasta MMi kaheksandikfinaalis, kus jäi 3:1 tulemusega peale Argentina. Toonastest meeskondadest on Argentinal koosseisus veel Lionel Messi ja Angel Di Maria ning Mehhikol Andres Guardado, Hector Moreno ja väravavaht Guillermo Ochoa. Viimane oli ainus, kes tollel MMil minuteid ei teeninud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles