Serbia koondis põhjustas MMil skandaali. Kas neid ootab karistus? (2)

Christopher Krutto
Copy
Serbia jalgpallikoondislased MMil.
Serbia jalgpallikoondislased MMil. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Serbia jalgpallikoondis põhjustas MMil skandaali, kui enne mängu Brasiiliaga pildistati nende riietusruumis lippu, millel kuulus Kosovo Serbiale.

Lipul on kujutatud Serbia territooriumit, mis on värvitud riigi lipuvärvidesse. Lisaks kuulub sellel Serbiale ka Kosovo ning lipu peale oli kirjutatud «Alistumist ei tule». Samasuguse lipuga pääsesid staadionile ka fännid, kuigi FIFA on korduvalt rõhutanud, et poliitilistel sõnumitel MMil kohta ei ole.

Kosovo noorte-, kultuuri- ja spordiminister Hajrulla Ceku oli lipu osas ülimalt kriitiline. «Häbiväärsed pildid Serbia riietumisruumist, kus edastatakse viha, ksenofoobiat ja genotsiidi Kosovo vastu õhutavaud sõnumeid, kasutades ära jalgpalli MMi platvormi,» kirjutas Ceku ühismeediasse.

«Me ootame FIFA-lt konkreetseid samme, võttes arvesse, et Kosovo on FIFA ja UEFA täieõiguslik liige,» lisas ta.

Hiljem teatas Kosovo jalgpalliliit, et on edastanud FIFA-le ka ametliku kaebuse seoses Serbia vaenuliku tegevusega.

«On häbiväärne, et selline asi sai vaikselt toimuda ja me nõuame, et FIFA järgiks rangelt oma reegleid ja karistaks Serbia jalgpalliliitu selle agresiivse teo eest, mis ei lähe kokku jalgpalli edastavate väärtustega,» lisati seal.

Seni pole FIFA veel juhtunu osas sõna võtnud, kuid kui leitakse, et Serbia koondise riietusruumis olnud lipp oli poliitiline, võib Serbia jalgpalliliitu oodata ees karistus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles