BLOGI ⟩ Nüri Belgia sai Marokolt lüüa, viimase vooru eel on seis intrigeeriv (1)

Postimees Sport
Copy
Maroko mehed väravat tähistamas.
Maroko mehed väravat tähistamas. Foto: GLYN KIRK/AFP/Scanpix

Jalgpalli MMi F-alagrupi teises voorus alistas Maroko 2:0 Belgia.

Belgia jaoks olid ohumärgid õhus juba avamatšis, kuid Kanada vastu saadi läbi häda kätte 1:0 võit. Samal ajal näitas Maroko eelmise MMi finalisti Horvaatia vastu südikust kaitses: tasuks 0:0 viik.

Omavahelises matšis haaras kontrolli Belgia, ent väga ohtlikke olukordi luua ei suudetud. Avapoolaja ärevaima momendi lõi hoopis Maroko teisel üleminutil, kui nende suurim täht Hakim Ziyech saatis terava nurga alt paremalt tiivalt palli väravasse.

Pärast VARi arutelu kutsuti ekraani ette peakohtunik César Arturo Ramos, kes tabamuse tühistas. Ta fikseeris värava ette tuisanud Romain Saissile suluseisu. Maroko kapten ei puudutanud palli, ent segas Belgia väravavahti Thibaut Courtois'd.

Teine poolaeg kulges suuresti sarnases rütmis. Belgia toimetas rohkem palliga, kuid Maroko nõelas teravalt vastu.

Tugev mänguplaan kandis vilja 73. minutil. Sarnaselt avapoolajaga teenis Maroko äärelt, peaaegu nurgalipu juurest karistuslöögi. Idee oli sama: terav pall värava peale, paar meest jooksevad ette posti.

Ja see õnnestus! Sel korral oli palli taga vahetusest sekkunud Abdelhamid Sabiri.

Belgia sai viimasel paarikümnel minutil surve peale, et rünnakute lõpetamised, eelkõige tsenderduste kvaliteet, ei kannatanud kriitikat. Matši saatus sai selgeks 2. üleminutil.

Maroko kontrarünnaku algatas Ziyech, kes leidis umbes seitsme meetri pealt Zakaria Aboukhlali. Viimane põrutas palli tugevalt Courtois' seljataha. Kõik!

Enne mängu

Kes on selle mängu soosik?

Kergelt Belgia. Vahepeal tükk aega maailma edetabelit juhtinud belglaste klass on teada. Avamäng rabedus on neil üle elatud, asjaolu, et ebaveenvale esitusele vaatamata saadi kolm punkti, aitab kaasa. Belgia püüab lõpuks ometi võita suurt tiitlit ning MMide ajalugu on näidanud, et rabedalt alustajad koguvad sageli turniiri teiseks pooleks väga hea vormi. Pole võimatu, et Belgia suudab sama. Samas suutis Maroko eelmise MMi finalisti Horvaatiaga viigistada ning on selge, et oodata võib põnevat heitlust.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Belgial vahepeal probleemide küüsis olnud Thomas Meunier tuli avavoorus teiseks poolajaks mängu ja näitas, et on tagasi. Esiründaja Romelu Lukaku jäi avakohtumisest eemale, teda loodetakse tagasi kolmanda vooru kohtumiseks Horvaatiaga.

Maroko pole raporteerinud, et keegi avamängus vigastada saanuks.

Kes on selles kohtumises kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Lukakut puudumisel oli Belgia esiründaja Michy Batshuayi, kes lõi mängus Kanadaga ka ainsa värava. Ta on koondise eest olnud teravas vormis, sest löönud 49 kohtumisega 27 väravat. Tänavu on kesktormaja saanud kümnes mängus kirja viis tabamust. Kahtlemata on ohtlik ka poolkaitsja Kevin De Bruyne.

Maroko ridades peaks kõige ohtlikum mees olema ründaja Youssef En-Nesyri.

Kas oodata on kinnist või lahtist mängu?

Pigem kinnist. Mõlemal meeskonnal on avavoorust olemas korralik tulemus. Belgia on grupi liider ja püüab noolida kasvõi teist 1:0 võitu, et kindlustada enne viimast kohtumist Horvaatiaga turvaline seis. Maroko näitas horvaatide vastu kindlat kaitsetööd ning võib eeldada, et sama plaaniga tullakse välja ka pühapäeval.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Belgia alistas Kanada 1:0, kuid esitus ei olnud veenev. Kohtumise algust domineerisid täielikult kanadalased, kes tegid ühe pealelöögi teise järel. Belgia vv Thibaut Courtois tõrjus penalti, pall käis mitmel korral Belgia väravas, kuid suluseisust. Poolaja lõpu eel mängiti Batshuayi aga heale löögipositsioonile ning too ei eksinud.

Marokos nähakse Aafrika üht tugevamat esindajat sel MMil ning avavoorus nähtu kinnitas seda. Eelmise MMi finalisti Horvaatia vastu ei tuntud mingit aukartust, anti vägev lahing ning tasuks saadud 0:0 viik jättis kõik võimalused edasipääsu eest võitlemiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles