Heas vormis värske Eesti skeletonisõitja teenis karjääri paremuselt teise tulemuse

Postimees Sport
Copy
Darta Estere Zunte.
Darta Estere Zunte. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER/SCANPIX

Saksamaal Winterbergis peeti skeletoni Kontinentaalkarika etapp. Täna toimus teine võistlus, kus  Eesti passiga Darta Estere Zunte teenis seitsmenda koha. See tähistab tema karjääri paremuselt teist tulemust.

Esimene sõit:

Zunte tegi korraliku sõidu, kus alguses suutis korraliku kiiruse kohe saavutada. Võrreldes kiireimatega kogunes kaotust stabiilselt juurde, ent Eesti koondislane teenis tubli kuuenda koha. Talle märgiti ajaks 58,580, mis jäi kiireimast 1,050 sekundi kaugusele. Esikohta hoiab ka eile kiireimat minekut näidanud 2018. aasta olümpiavõitja ja mitmekordne  maailmameister Jacqueline Lölling.

Foto: Kuvatõmmis

Teine sõit:

Zunte teine sõit oli võrreldav esimesega, kui lõpuaeg oli ainult sajandiku võrra kehvem. Nõnda sai ta kokkuvõttes kirja aja 1.57,26, mis andis seitsmenda koha. Teist päeva järjest jäi teistele alistamatuks olümpiavõitja ja mitmekordne maailmameister Jacqueline Lölling.

Värske Eesti koondise sportlase treener Gints Dzērve oli sportlase esitusega väga rahul. Seda ennekõike seetõttu, et korralik võistlus tuli täpselt samas võistluspaigas, kus toimuvad jaanuaris U23 maailmameistrivõistlused. 

«Saime väga hea kogemuse siit noorte MMiks,» tõdes Dzērve.

Foto: Kuvatõmmis

Enne võistlust:

Zunte karjääri esimene võistlus Eesti lipu all oli edukas. Kahe sõidu kokkuvõttes sai ta eile kirja aja 1.57,30, mis andis kaheksanda koha. Võitjast, 2018. aasta olümpiavõitjast ja mitmekordsest maailmameistrist Jacqueline Löllingist jäi lahutama 2,21 sekundit.

Treener Gints Dzērve ütles Postimehele, et Zunte ei saanud pingutada päris täisjõuga, sest talle teeb veidi valu reielihas. Väikese vigastuse kiuste olid juhendaja sõnutsi mõlemad sõidud «väga soliidsed.»

Muide sel nädalal 22. sünnipäeva tähistanud skeletonisõitja on vaid korra teinud Kontinentaalkarikas parema tulemuse. Mullu detsembris oli ta viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles