Messi äratas argentiinlased õudusunenäost

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Lionel Messi tähistamas Mehhiko vastu löödud väravat, mis vabastas argentiinlased pingetest.
Lionel Messi tähistamas Mehhiko vastu löödud väravat, mis vabastas argentiinlased pingetest. Foto: Peter Dovgan/UK Sports/SIPA/SCANPIX

Kui 1980ndatel tuli hädas Ameerika lihtinimestel loota legendaarse A-rühma peale, siis Argentina jalgpallikoondis on juba üle kümnendi saanud tugineda Lionel Messile. Seda mõistagi põhjusega, sest kus häda kõige suurem, seal tõttabki appi kuuekordne maailma parim jalgpallur.

Pärast mullust Copa America triumfi ning suvel tagatipuks veel ka valitseva Euroopa meistri Itaalia 3:0 purustamist nähti tänavust MMi kui Messi ja Argentina suurt võimalust. Võimalust tõsta 36-aastase vahe järel taas pea kohale MM-trofee.

Kihlveo- ja statistikaportaalide hinnangul suurima kullapretendendina Katarisse sõitnud argentiinlased – läksid nad MMile vastu ju seeria pealt, kus polnud kaotanud 36 järjestikuses kohtumises – said aga kohe vastu näppe, kaotades avamängus suurepärase taktikalise partii teinud Saudi Araabiale. Ja kui turniiri teises kohtumises Mehhikoga vaatas tunni aja möödudes tabloolt vastu ikka 0:0, olid fännid mures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles