BLOGI ⟩ Võõrustajad nullile jätnud Holland sammus alagrupivõiduga kaheksandikfinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hollandi noored tähed vedasid koondise kaheksandikfinaali.
Hollandi noored tähed vedasid koondise kaheksandikfinaali. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP /SCANPIX

Kataris toimuval jalgpalli MMil alustati alagrupiturniiri otsustavate kohtumistega. A-alagrupis pidasid enda viimase kohtumise võõrustajad, kes jäid 0:2 alla selle neliku võitnud Hollandile.

Esimene meeskond, kelle võis kaheksandikfinaali alagrupivõitjana paigutada, oli Holland, kes ei andnud A-alagrupi viimases lahingus Katarile mingit võimalust. Tulpidemaa koondis pani endast väljakule täpselt nõnda palju kui tarvis. Võõrustajate võrku löödi kaks palli ning enda värav hoiti kogu kohtumise vältel puutumatuna. 27. minutil avas mänguskoori 23-aastane Cody Gakpo ning mänguskoori vormistas 49. minutil Frenkie de Jong.

Sõelmängudeks ootab Holland endale vastast B-alagrupist, kus neile seisab vastu sealse neliku teise koha meeskond. Suure tõenäosusega selgitavad selle Iraan ja USA, kes kohtuvad omavahel ning on hoidmas vastavalt teist ja kolmandat positsiooni.

Katari jaoks on kodune MM lõppenud. Neil ei õnnestunud kolme kohtumise jooksul koguda ainsatki punkti. Nõnda saigi neist MMi ajaloo esimene võõrustaja, kes alagrupiturniiril jäänud punktideta. Suurturniirilt jäi neile näppude vahele üks ainus värav, mis lendas 1:3 kaotusmängus Senegali võrku.

Enne mängu:

Holland ja Katar on enne viimast kohtumist täiesti erinevates olukordades. Euroopa meeskonnal on kaalul edasipääs ning võõrustajatel pole enam peale au ja uhkuse midagi päästa. Hollandil piisaks edasipääsuks vähemalt viigist, ent mõistagi soovitakse null punkti peal oleva Katar ikkagi paika panna.

On oodata ühepoolset kohtumist, kus mäng käib peaasjalikult Katari väljakupoolel. Ühest küljest pole ju Kataril kaotada enam midagi ning nad võiksid julgelt mängima minna, kuid nii võib Holland neil puuri täis lüüa. Nii võiks Katari esimene eesmärk olla kaitses asjad korras hoida, kuigi see pole neil MMil väga välja tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles