BLOGI ⟩ Teisel poolajal lustinud Inglismaa pani Walesi paika ja võitis B-alagrupi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Inglismaa koondise peatreener embas sangariks kerkinud Marcus Rashfordi.
Inglismaa koondise peatreener embas sangariks kerkinud Marcus Rashfordi. Foto: REUTERS/Hannah McKay/scanpix

Jalgpalli MMil tõmbasid B-alagrupis mängudele joone alla Inglismaa ja Wales. Kohtumise Ahmad bin Ali staadionil võitis 3:0 tulemusega Inglismaa, kes kindlustas alagrupivõidu.

Inglismaa ja Wales tulid mängule täiesti erinevatelt lähtepositsioonidelt. Kui Inglismaale piisas edasipääsuks igasugune tulemus peale enam kui neljaväravaline kaotus, siis Wales vajas ainult võitu ning kasuks tulnuks just ülisuur võit.

Juba avapoolaeg näitas, et Inglismaa ei anna vastastele mingit võimalust. Väravad tulid aga alles teisel poolajal. Skoori avas 50. minutil Marcus Rashford, kes suutis selle MMi esimese värava otse karistuslöögist lüüa. Kaks minutit hiljem oli juba tablool 2:0, kui Harry Kane söödu vormistas tühja väravasse Phil Foden. Kohtumise viimane värav sündis 68. minutil, kui taaskord näitas Rashford enda tugevusi ja palli lihtsalt tugevalt palli sisse vajutas.

Võiduga teenis Inglismaa ka B-alagrupis esikoha. Neil õnnestus kolme kohtumisega koguda seitse punkti. Kaheksandikfinaalis läheb Inglismaa vastamisi Senegaliga, kes saavutas A-alagrupis teise koha. Antud lahing toimub 4. detsembril.

Enne mängu:

Inglismaa soovib B-alagrupis kindlasti esikohta noppida. Selleks võib piisata viigist, kuid võit garanteeriks esikoha. Seega võiks mänguks häälestatus olla Inglismaal üsna hea. Lisaks peaksid nad olema täies rivistuses. Vigastusest on paranenud ka äärekaitsja Kyle Walker.

Ka Walesil on võimalus alagrupist edasi pääseda. Selleks tuleb Inglismaa alistada ja loota USA ja Iraani mängus viigile. Kui Wales suudab Inglismaa alistada nelja väravaga, pääsetakse edasi sõltumata teise mängu tulemusest. Nelja väravat Inglismaa vastu on loota väga keeruline, kuna nad on löönud MMil vaid ühe värava ning sedagi penaltist, mille realiseeris Gareth Bale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles