BLOGI ⟩ Senegal alistas Ecuadori ja pääses alagrupist edasi

Postimees Sport
Copy
Senegal - Ecuador.
Senegal - Ecuador. Foto: IMAGO/Bagu Blanco / PRESSIN/SCANPIX

Jalgpalli MMi A-alagrupi viimases mänguvoorus alistas Senegal 2:1 Ecuadori ja pääses kaheksandikfinaali. 

Mängu alustas ootuspäraselt aktiivsemalt Senegal, kes vajas alagrupist edasipääsuks kindlasti võitu. Ometi oli üllatav, et Senegal nii tugevalt Ecuadorist üle oli. Kuigi Senegali meeste sihik oli veidi paigast, jõuti 44. minutil sihile ning seda penaltist. 11 meetri karistuslöögi realiseeris Ismaila Sarr, kes ise penalti ka teenis.

Teisel poolajal sai Ecuador mängu sisse ning surus Senegali oma väljakupoolele. Mängu küll kontrolliti, kuid suurt ohtu rünnakud Senegalile ei kujutanud. Seda kuni 67. minutini, mil nurgalöögist pikendati pall tagumisse posti, kust Moisés Caicedo selle väravasse lükkas.

Nüüd olid rollid vahetunud, sest viigiline tulemus viinuks kaheksandikfinaali Ecuadori. Ent sisuliselt juba järgmisel rünnakul haaras Senegal jälle eduseisu. Keskväljalt teeninud karistuslöök mängiti 70. minutil Ecuadori trahvikasti ning sealt pääses löögile koondise kapten Kalidou Koulibaly, kellele see oli üldse esimene värav Senegali särgis.

Mängu lõpuminutitel suutis Ecuador küll Senegali sügavale kaitsesse suruda, kuid Senegali kaitsjad said pikkade diagonaalpallidega hakkama.

Kaheksandikfinaalis kohtub Senegal B-alagrupi võitjaga. Tõenäoliselt on selleks Inglismaa, kes juhib enne viimast vooru alagruppi (4 punkti). Samas on B-grupis, kus mängivad veel Iraan (3), USA (2) ja Wales (1), kõik veel lahtine.

Enne mängu

Mõlemal koondisel on viimases voorus kaalul ei rohkem ega vähem kui alagrupist edasipääs. Ecuadori olukord on parem, sest neid viiks kaheksandikfinaali ka viik. Senegalile sobiks viik vaid juhul, kui Katar võidab vähemalt kolme väravaga Hollandit, mis kõlab utoopiliselt.

Ecuadori koondise suurim küsimärk on, millises seisus on Enner Valencia. 1:1 viigiga lõppenud mängus Hollandi vastu oma turniiri kolmanda värava löönud ründaja lahkus väljakult kanderaamil, sest tegi liiga põlvele. Jeremy Sarmiento on küll mänguküps, aga päris 90 minuti vormis ta ilmselt veel ei ole. Robert Arboleda pole sel MMil veel väljakul käinud.

Senegali mängijad tulid teisest mänguvoorust läbi ilma vigastusteta. Hea uudis on kindlasti see, et turniiri eel küsimärgi all olnud RB Leipzigi kaitsja Abdou Diallo on mõlemas kohtumises teinud kaasa täismängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles