BLOGI ⟩ USA jaoks jätkub MM kaheksandikfinaalis, Iraan lendab koju

Postimees Sport
Copy
USA - Iraan.
USA - Iraan. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMi B-alagrupi viimases voorus alistas USA 1:0 Iraani ning kindlustas alagrupi teise kohaga pääsu kaheksandikfinaali. 

USA vajas mängus Iraaniga kindlasti võitu ning seetõttu võis eeldada, et ameeriklased alustavad hoogsalt. Täpselt nii ka läks. USA mängis väga hea tempoga ning kujutas Iraanile tõelist ohtu.

Ameeriklased jõudsid sihile 38. minutil, kui keskväljalt mängiti pikem pall tagumisse posti avanenud Sergino Destile, kes suunas peaga palli edasi värava keskele, kust Christian Pulisic selle võrku lükkas.

Rõõmustada Pulisic siiski ei saanud, sest põrkas kokku Iraani väravavahiga ja jäi valugrimassides maha lebama. Londoni Chelsea mängijat tohterdati mitu minutit ja kuigi ta naasis poolaja lõpuks platsile, siis riietusruumist ta teiseks poolajaks enam tagasi ei tulnud.

Teist poolaega alustas USA jällegi hästi, kuid järk-järgult sai Iraan aina enam mängu sisse. Kohtumise viimased pool tundi kuulusid juba Iraanile ning mida minut edasi, seda rohkem suruti USA kaitsesse. Iraan suutis lüüa küll võimalusi, kuid mitte ühtegi sellist, kust eeldaks kindlat väravat. Nii tuligi leppida kaotusega.

USA kindlustas B-alagrupi teise koha ning läheb kaheksandikfinaalis vastamisi Hollandiga. Iraani jaoks lõppes turniir alagrupi kolmanda kohaga.

Standings provided by Sofascore

Enne mängu

USA peab edasipääsuks kindlasti mängu võitma, Iraanil võib – aga ei pruugi – piisata ka viigist. Mängu soosik on paberil küll USA, kuid tuleb tõdeda, et koondise võiduta periood on veninud nüüd juba õige pikaks. Viimati said ameeriklased võidurõõmu maitsta juunis ehk vahepeal on tehtud neli viiki – neist kaks MMil – ja saadud üks kaotus.

USA-l on sel MMil löönud vaid ühe värava, kuid samas on ka endale lubatud lüüa vaid üks. Iraani kaitsemäng Inglismaa vastu oli kohutav, kuid Walesi vastu suudeti taga null hoida. Rünnakul on Iraan tõestanud ohtlikust. Kusjuures mida hilisem on mänguminut, seda ohtlikumaks Iraan muutub. Sel MMil on Iraan löönud neli väravat, millest kolm sündisid hilistel lisaminutitel – mängus Inglismaaga 90+13. ja mängus Walesiga 90+8. ja 90+11. minutil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles