Kataris mängiv võrkpallur Oliver Venno MM-riigi ümber käivast kärast: Araabia pole Euroopa, ei peagi olema

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Oliver Venno on Katari eluga harjunud.
Oliver Venno on Katari eluga harjunud. Foto: Tairo Lutter

Läänemaailmas viibijatena kuuleme jalgpalli MMi aegu, kuidas Kataris on kõik valesti ja halvasti. Naistel, rääkimata siis seksuaalvähemustest, pole õigusi, staadione ehitanud võõrtööliste tingimused on olematud, mistõttu tuhanded neist surid jne. Ent kuidas paistab asi kohapealt? Sellest räägib kolmandat aastat emiiririigis elav Eesti võrkpallikoondislane Oliver Venno.

Kui diagonaalründajalt uurida, kas jalgpalli MM on Katari jaoks õnnetus või õnnistus, leiab ta, et pigem viimast. «Niipalju kui mina olen siin inimestega rääkinud, siis kõigile meeldib, et MM siin toimub,» kostab ta pärast põgusat mõtlemisaega. «Varem oli Kataris ikkagi valdavalt olnud kole vaatepilt: liiklusummikud, majad lagunesid, ent kui nad MM-õigused said, hakkas kõik ülespoole minema. Asjad tehti korda ja elu puhkes otsekui õitsele. See on kohalike jaoks ikkagi suur asi.»

Naiste õiguste koha pealt jääb 210 cm pikkune pommitaja samamoodi rahulikuks ning sõnab, et see on ju moslemiriik. «Midagi pole teha, sellega tuleb siin koos elada. Pigem on ikkagi hea, et MM sellises riigis on. Eurooplased saavad ka kogeda midagi muud peale Euroopa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles