BLOGI ⟩ Argentina alistas Poola ja võitis alagrupi

Postimees Sport
Copy
Argentina - Poola.
Argentina - Poola. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/Scanpix

Jalgpalli MMi C-alagrupi viimase vooru kohtumises alistas Argentina 2:0 Poola. 

Argentina haaras kohe mängu alguses kontrolli ja surus Poola täitsa tugevalt kaitsesse. Poola värav püsis puutumatuna vaid tänu Wojciech Szczesny tõrjetele.

Kohtumise 39. minutil määrati Argentina kasuks vastuoluline penalti. Väravavaht Szczesny läks kõrget palli rünnates käega kogemata vastu Messi nägu. Ta ei seganud mitte kuidagi Messi pealööki, kuid kohtunik määras ikkagi penalti. Messi võttis penaltilöömise vastutuse endale, kuid Szczesny suutis selle tõrjuda.

Ent kohe teise poolaja alguses, 47. minutil pääses Nahuel Molina paremalt äärelt läbi ning andis trahvikasti madala tsenderduse. Kuigi Alexis Mac Allister ei saanud pallile kõige paremini pihta, keeras nahkkera ilusti tagumisse posti ning Argentina läks 1:0 ette.

Argentina surve jätkus ja kandis uuesti vilja 67. minutil, mil Julian Alvarez Poola karistusalas paremaga sisse lõikas ja palli Poola värava ristnurka lajatas.

Nüüd oli Poola jaoks olukord ärev, sest teises mängus oli Mehhiko 2:0 juhtimas Saudi Araabia vastu. See tähendas, et Poola ja Mehhiko olid kõikide näitajatega viigis – mõlemal oli 4 punkti, väravate vahe 2:2 ning omavaheline mäng 0:0. Järgmiseks viigilahutajaks olid kaardid ning tol hetkel oli Poolal neid vähem.

Kuigi Poola oli suhteliselt tugevalt Argentina surve all, suutis Szczesny meeskonna vee peal hoida. Viimastel minutitel tõmbas Argentina hoogu maha ja Poole pääses 0:2 kaotusega.

Kuna Saudi Araabia suutis 90+5. minutil Mehhikole 1:2 lüüa, unustati kollased kaardid ja lugema hakkas jälle väravate vahe. Suures pildis sel vahet polnud, sest mõlemad olid Poola kasuks. Kuna Mehhiko ise enam väravat lüüa ei suutnud, läkski alagrupist teisena edasi Poola.

Mehhiko jaoks lõppes aga pikk seeria, sest esimest korda 44 aasta jooksul ei pääsenud nad MMil alagrupist edasi.

Kaheksandikfinaalis läheb Argentina vastamisi Austraaliaga, Poola peab rinda pistma tiitlikaitsja Prantsusmaaga.

Enne mängu:

Argentina alustas MM-finaalturniiri Brasiilia järel suurima soosikuna, kuid jäi avavoorus ootamatult alla Saudi Araabiale. Pärast šokk-kaotust suudeti selg vastu seina olukorras alistada Mehhiko. Argentinal on jätkuvalt võimalik alagrupp võita, selleks tuleb alistada Poola.

Alagrupist võib Argentina edasi pääseda ka viigiga. Seda siis, kui Saudi Araabia ja Mehhiko mängivad viiki. Kui aga Mehhiko alistab Saudi Araabia vähemalt nelja väravaga, siis Argentinale viigist enam ei piisa.

Võidu ja viigi teeninud Poola jaoks on tabeliseis parem, sest nemad pääsevad alagrupist igal juhul edasi ka viigiga. Kui Saudid ei võida Mehhikot, piisab Poolale viigist ka alagrupi võitmiseks.

Alagrupi võitmine on ülioluline, sest teisena edasi minnes tuleb kaheksandikfinaalis kohtuda tõenäoliselt tiitlikaitsja Prantsusmaaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles