BLOGI ⟩ Horvaatia pidas vastu ja saatis väravateta viigiga Belgia koju (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Romelu Lukaku sai mitmel korral Belgiat päästa, ent ründaja ebaõnnestus.
Romelu Lukaku sai mitmel korral Belgiat päästa, ent ründaja ebaõnnestus. Foto: Ricardo Mazalan/SCANPIX

Kataris toimuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel lõpeti mängud F-alagrupis. Neliku oodatuimas lahingus läksid vastamisi Horvaatia ja Belgia ning kohtumine lõppes 0:0 viigiga.

Eelmise MMi teise ja kolmanda koha meeskondade lahing oli F-alagrupis kõige oodatum. Eriti olukorras, kus oli teada, et üks nendest meeskondadest peab kodutee ette võtma juba pärast alagrupiturniiri.

Hädasti võitu vajanud Belgia suutis pärast väravateta avapoolaega mängu muudatuse tuua. Väljakule toodi pikalt vigastatud olnud Romelu Lukaku, kes andis loogilise käigu kohe rünnakul juurde. Belgia tipuründajal oli koguni kolm võimalust enda koondist juhtima viia, ent ükski neist ei õnnestunud.

Kõige lähemal oli Lukaku väravale 60. minutil, mil ta pääses karistusalas löögile, aga pall tabas ainult Horvaatia väravaposti. Seejuures jäi tähtründajal väravast puudu ainult üks sentimeeter, mis aidanuks pallil postist väravasse lennata. Kohtumise viimastel minutitel leidis ta end värava ees katmatult, aga ootamatult sülle kukkunud palli ei suutnud ta rinnaga väravasse toimetada.

Viigipunkt eelistas Horvaatiat, kes F-alagrupis teise kohaga kaheksandikfinaali pääses. Nad kogusid kolme kohtumisega viis punkti, mis oli piisav edasipääsuks. Järgmine vastane tuleb neile E-alagrupist, kus mängivad Hispaania, Saksamaa, Jaapan ja Costa Rica neliku võitjaga.

Enne mängu:

Eelmise MMi finalist Horvaatia pole sel turniiril kõige paremat mängupilti näidanud, aga selgelt liigutakse paremuse suunas. Turniiri alustati tagasihoidliku 0:0 viigiga Maroko vastu, ent seejärel alistati ülikindlalt 4:1 Kanada.

Belgia on selle MMi üks suuremaid pettumusi. Kuldseks põlvkonnaks peetav meeskond pole suutnud enda potentsiaali väljakul kajastada. Avavoorus alistati küll kesise mängupildiga 1:0 Kanada, et seejärel tunnistati Maroko 2:0 paremust.

Nõnda ollakse tänases kohtumises seisus, kus Horvaatiale piisab edasipääsuks viigipunktist, seevastu Belgiat rahuldab ainult võit. Belglased on paberil selgelt võimelised horvaate alistama, aga nende nigel sisekliima ei aita sellele just liiga palju kaasa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles