BLOGI ⟩ Saksamaa lõpetas alagrupiturniiri võiduga, ent sõidab teist MMi järjest varakult koju (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pettunud Saksamaa jalgpallikoondislased.
Pettunud Saksamaa jalgpallikoondislased. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/Scanpix

Jalgpalli MMil pandi lukku E-alagrupp, mille viimases kohtumises läksid vastamisi Saksamaa ja Costa Rica. Saksamaa teenis küll 4:2 võidu, ent alagrupist nad edasi ei pääsenud.

Saksamaa läks alagrupiturniiri viimasele lahingule teadmisega, et nemad vajavad väga suurt võitu. Neil on kasutada mängumehed, kes on suutelised väravateks ning seda näidati kohe mängu alguses.

Sakslased haarasid mängus eduseisu juba 10. minutil, kui Serge Gnabry suunas peaga palli Keylor Navase seljataha. Järgmisel viiel minutil suudeti veel Navase väravat mõnel korral ohustada, ent Costa Rica puurilukk seisis vankumatult.

Olgugi, et Saksamaa kontrollis avapoolaega täielikult, siis tõmmati pärast 15 minutit ootamatult käik täielikult välja. Kohtumise jätk näitas, et tegemist oli väga vale otsusega.

Teise poolaja algus oli täielikult vastu mängukäiku. Costa Rica suutis tormata 58. minutil vasturünnakule, kus Kendall Waston pääses löögile. Kui esimese palli suutis Manuel Neuer tõrjuda, siis Yeltsin Tajeda lähilööki enam mitte.

12 minutit hiljem särasid tablool juba Costa Rica 2:1 juhtnumbrid. Joel Campbell saatis Saksamaa karistusalasse trahvilöögist tsenderduse, mida läksid mitmel korral suunama erinevad mängijad ning lõpuks toimetas Neuer palli sootuks oma väravasse.

Saksamaa andis viimasel 20 minutil Costa Rica väravale turmtuld. Justkui ümbersündinud sakslased suutsid Navase seljataha toimetada kolm palli. 73. ja 85. minutil sai värava kirja vahetusest sekkunud Kai Havertz ning 89. minutil vormistas lõppseisuks 4:2 Niclas Füllkrug.

Nõnda lõpetas Saksamaa tänavuse MMi alagrupiturniiri küll võiduga, ent kojusõidust see ei päästnud. Neil õnnestus E-alagrupis koguda neli punkti, ent väravate vahe oli võrreldes Hispaaniaga oluliselt kehvem. Suur jalgpalliriik nagu Saksamaa jääb nõnda teist MMi alagrupiturniirile pidama.

Standings provided by Sofascore

Enne mängu:

Mõlemad meeskonnad lähevad täna platsile teadmisega, et võidu korral tagatakse edasipääs kaheksandikfinaali. Costa Rical on kõik enda kätes, sest võidu korral oleks neil tabelis kuus silma, Saksamaal aga ainult neli. Nõnda vajavad sakslased ka Hispaania ja Jaapani vahelisest mõõduvõtust soodsat resultaati.

Saksamaa alustas MMi 1:2 šokk-kaotusega Jaapanile. Kuigi esimesel poolajal mindi kohtumist Gündogani penaltist juhtima, siis lõpuks suutsid jaapanlased Saksamaa taktikaliselt üle mängida ning võidu võtta.

Alagrupi teine kohtumine oli nende jaoks mõneti vastupidine. Alguses haaras ohjad Hispaania, kuid mida mäng edasi, seda paremast küljest hakkasid sakslased ennast näitama ning lõpuks võideldi välja 1:1 viik.

Costa Rica sai turniiri alustuseks kohe Hispaanialt 0:7 kaotuse, kuid see neid verest välja ei löönud. Teises kohtumises mängiti südilt Jaapani vastu, kannatati pikalt kaitses ning lõpuks võeti ootamatu 1:0 võit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles