BLOGI ⟩ Kamerun alistas lisaminutite väravast Brasiilia

Postimees Sport
Copy
Kameruni võiduvärava lõi Vincent Aboubakar, kes teenis väravatähistuse eest teise kollase kaardi ja pidi väljakult lahkuma.
Kameruni võiduvärava lõi Vincent Aboubakar, kes teenis väravatähistuse eest teise kollase kaardi ja pidi väljakult lahkuma. Foto: Reuters/Paul Childs/Scanpix

Jalgpalli MMi G-alagrupi viimases voorus alistas Kamerun lisaminutite väravast 1:0 Brasiilia, kuid pidi alagrupis leppima kolmanda kohaga. 

Brasiilial oli kohtumise jooksul rohkelt võimalusi skoorimiseks, kuid karjääri ühe parima esituse tegi Kameruni varuväravavahina turniirile tulnud Devis Epassy, kes tegi mängu jooksul kaheksa tõrjet.

Samas tekkis aeg-ajalt momente ka Kamerunil. Näiteks oli neil hea võimalus juhtima minna avapoolaja lisaminutitel, kuid esimest mängu sel MMil väljakule pääsenud Ederson tõestas, miks kuulub maailma parimate väravavahtide sekka.

Teist poolaeg alustas paremini Kamerun, kuid siis läks mäng ikkagi Brasiilia kätte. Brasiilia poolelt paistis eriti silma Londoni Arsenali mees Gabriel Martinelli, kellel tekkis mängu jooksul neli üpriski head võimalust, kuid Epassy mängis ta iga kord üle.

Hoopis Kamerun oli see, kes mängu ainsa värava lõi. See juhtus 90+2. minutil, kui Jerome Ngom Mbekeli paremalt äärelt antud suurepärase tsenderduse lõi peaga väravasse tipuründaja Vincent Aboubakar. Väravat tähistades võttis 30-aastane ründaja endalt särgi seljast ning sai selle eest teise kollase kaardi, jättes meeskonnakaaslased viimasteks minutiteks kümnekesi kannatama. 

Kuigi Kamerun võitis 1:0, tuleb neil leppida alagrupis kolmanda kohaga. Brasiilia võib hingata kergendatult, sest Šveits võitis Serbiat 3:2. Oleks Kamerun neile ühe veel löönud või Šveits ühe Serbiale, tulnuks leppida alagrupi teise kohaga.

Kaheksandikfinaalis kohtub Brasiilia Lõuna-Koreaga, Šveits läheb vastamisi Portugaliga.

Enne mängu

Brasiilia jaoks on alagrupist edasipääs kindel, kuid hea oleks edasi minna võitjana. Seda sellepärast, et teisena edasi minnes satuks Brasiilia play-off’i tabeli alumisse poolde, kus mängivad Hispaania, Prantsusmaa, Inglismaa ja tõenäoliselt Portugal. Ka Kamerunil on jätkuvalt võimalik edasi pääseda, kuid selleks tuleb Brasiiliat võita.

Kamerun alustas MMi 0:1 kaotusega Šveitsile ning midagi väga ohtlikku tekitada ei suutnud. Teises mängus Serbia vastu jäädi küll 1:3 taha, kuid lõpuks võideldi ennast mängu tagasi ning viigistati 3:3. Seal näidati juba ründes palju teravamat mängu.

Brasiilia on MMil mänginud enesekindlalt. Serbia vastu võeti tänu Richarlisoni kahele väravale 2:0 võit, Šveitsiga pusiti küll rohkem, kuid lõpuks päästis Casemiro kastanid tulest ja tõi tänu oma väravale neile järgmised kolm punkti. Pole ka ime, sest Brasiiliat peetakse turniiri üheks suuremaks soosikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles