BLOGI ⟩ Lõuna-Korea võitis lisaminutitel Portugali ja pääses kaheksandikfinaali

Postimees Sport
Copy
Lõuna-Korea mängijad väravat tähistamas.
Lõuna-Korea mängijad väravat tähistamas. Foto: REUTERS/Pedro Nunes/Scanpix

Jalgpalli MMi H-alagrupi viimases voorus alistas Lõuna-Korea üleminutite väravast 2:1 Portugali ning tagas viimasel hetkel koha kaheksandikfinaali. 

Võrreldes eelmise mänguga koguni kuus vahetust teinud Portugal alustas mängu suurepäraselt, sest juba viiendal minutil sai jala valgeks Ricardo Horta, kui realiseeris ühe puutega Joao Mario suurepärase söödu.

Mäng jätkus Portugali kontrolli all, kuid 27. minutil teenis Lõuna-Korea nurgalöögi, kust pall lendas õnnetult vastu Cristiano Ronaldo kukalt ning põrkas sealt juba Kim Young-gwonile, kes nahkkera võrku toimetas.

Ka ülejäänud mäng jätkus Portugali kergel domineerimisel, kuigi väravat vajas hoopis Lõuna-Korea. Kohtumise esimesel üleminutil pääses Lõuna-Korea suurim staar Son Heung-min Portugali nurgalöögi järel kontrarünnakusse. Vastaste karistusala lähistele jõudes ümbritses teda küll kolm kaitsjat, kuid Tottenhami ründaja leidis vastase jalge vahelt antud sööduga üles Hwang Hee-chani, kes lõi Lõuna-Korea 2:1 võiduvärava.

Lõpuvilekõlades kogunesid Lõuna-Korea mängijad väljaku keskringi ning hakkasid telefonist vaatama Uruguay vs. Ghana kohtumist, kus Lõuna-Ameerika meeskond oli 2:0 juhtimas, kuid vajas edasipääsuks veel ühte tabamust. Kuid seda ei sündinud ning lõunakorealased said viimaseks alustada võidupidu.

Kaheksandikfinaalis kohtub Lõuna-Korea G-alagrupi võitjaga ehk tõenäoliselt Brasiiliaga.

Enne mängu

Alagrupi võitmiseks vajab Portugal Lõuna-Korea vastu vähemalt viigipunkti. Kui Ghana ei võida Uruguayd, võib Portugal alagrupi võitmiseks ka kaotada. Lõuna-Korea seis on keerulisem, sest nad peavad edasipääsemiseks Portugali alistama ja lootma, et Uruguay saab jagu Ghanast.

Kui MMi esimeses mängus pidas Lõuna-Korea koos Uruguayga maha nn kaitsemängu etaloni, siis kohtumine Ghanaga oli juba tunduvalt lahtisem. Seal suutis Lõuna-Korea mängu alguses ohjad enda kätte võtta, kuid ometi mindi poolajapausile 0:2 kaotusseisus. Kuigi vahepeal võideldi välja 2:2 viigiseis, siis lõpuks jäädi 2:3 alla.

Portugal alustas MMi tõelise trilleriga Ghana vastu. Kuigi 80. minutil mindi kohtumist 3:1 juhtima, siis normaalaja eelviimasel minutil lõid aafriklased ühe tagasi ja tegid seisu põnevaks. Lõpuks võitis Portugal siiski 3:2. Alagrupi teises kohtumises peeti maha tuline matš Uruguay vastu. Kuigi mõlemal poolel oli mitmeid võimalusi, siis Fernandesi kaks väravat otsustasid lõpuks matši saatuse ja tõid Portugalile 2:0 võidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles