BLOGI ⟩ Öftebro lõpetas Riiberi valitsemisaja, Ilves jõudis esikümnesse

Postimees Sport
Copy

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves jätkas MK-sarjas võistlemist Norras. Laupäeval peetud hüppevõistlusel saavutas ta 14. koha, kuid suutis suusasõiduga tõusta kümnendale kohale. Võidu võttis norralane Jens Lurås Öftebro, kes lõpetas Jarl Magnus Riiberi pika valitsemisaja. Nimelt oli Riiberi triumfeerinud viimasel kuuel Lillehammeri MK-etapi individuaalvõistlusel.

Enne võistlust:

PCR-võistlus näitas, et Ilves otsib endiselt hüppekindlust. Möödunud hooaja kahevõistluse MK-sarja paremuselt teine suusahüppaja piirdus Lillehammeris HS 98 hüppemäel 93,5 meetriga ning sai punktiskooriks 121,5. See andis 54 mehe konkurentsis 14. koha.

Proovivõistluse võitis viimaste aastate kahevõistluse valitseja Jarl-Magnus Riiber, kelle hüpe kandus 98 meetri peale, ent koos kohtunike hinnetega teenis norralane 138,1 punkti.

Seejuures on hea õhulend proovivoorus kahevõistluses väga oluline. Lisaks sellele, et korralik hüpe parandab enesekindlust, siis PCR-võistlus on vajalik, sest kui mingil põhjusel ei saa suusahüpete võistlusvooru pidada, pannakse murdmaasõiduks stardirivi paika just PCR-võistluse põhjal. Eilsete tulemuste põhjal kaotaks Ilves suusarajale minnes Riiberile minut ja kuus sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles