BLOGI ⟩ Ilves jäi esikümnest välja, Riiber võttis taas veenva võidu

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Suusakahevõistluse MK-etapil Lillehammeris peeti täna järjekordne võistlus. Suure mäe hüppevooru järel 11. kohta hoidnud Kristjan Ilvesel tuli suusarajal leppida 15. positsiooniga. Postimees vahendas võistlust otseblogis.

Ilves näitas hommikul toimunud hüppevõistlusel sisu ja hüppas 133,5 meetrit. Veidi tugevam vastutuul võttis punkte siiski vähemaks, neid tuli 126,2, mis tähendas kokkuvõttes 11. kohta. Võitnud Jarl Magnus Riiber lendas 140 meetri kaugusele ja sai 150,3 punkti.

Ilves startis murdmaarajale Riiberist 1.36 hiljem ning eestlane sõitis suurema osa 10 km sõidust kümneliikmelises grupis kohtadele seitse kuni 16. Kui alguses eestlane isegi vedas punti, siis viimasel ringil tal kiirete sakslastega tempo hoidmiseks jõudu ei jagunud, Ilves sai 15. koha (+1.45,4).

Võitis Riiber (24.49,2), teiseks tuli koondisekaaslane Jens Luras Öftebro (+47,5) ja kolmandaks kerkis suurema osa võistlusest Ilvesega koos sõitnud, kuid vägeva lõpuspurdi teinud sakslane Vinzez Geiger (+1.02,7), kes on ka MK-sarja kõige kiirem suusataja.

MK-sarja juhib Riiber 398 punktiga, teine on Öftebro (350 p) ja kolmas täna seitsmenda koha saanud sakslane Julian Schmid (293 p). Ilves on 103 punktiga 15. kohal.

Enne võistlust:

Ilvesel on tänavusel hooajal olnud probleeme oma senisel trumbil, hüppemäel. Kas täna läheb lõpuks paremini? Ilvese stardinumber hüppemäel on 41.

Laupäeval peetud väikese mäe hüppevõistlusel saavutas ta 14. koha, kuid suutis suusasõiduga tõusta kümnendale kohale. Võidu võttis norralane Jens Lurås Öftebro, kes lõpetas Jarl Magnus Riiberi pika valitsemisaja. Nimelt oli Riiberi triumfeerinud viimasel kuuel Lillehammeri MK-etapi individuaalvõistlusel. Riiber tuli teiseks, kolmas oli sakslane Vincenz Geiger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles