BLOGI ⟩ Mängus domineerinud Inglismaa jõudis veerandfinaali (1)

Postimees Sport
Copy
Inglased tähistamas Harry Kane'i väravat.
Inglased tähistamas Harry Kane'i väravat. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli MMi kaheksandikfinaalis alistas Inglismaa 3:0 Senegali. Postimees vahendas kohtumist tekstipõhise otseblogina.

 Kohtumine algas rahulikus tempos ja kuigi mõlemal tiimil oli mõningaid võimalusi, siis midagi väga ohtlikku ei tekitatud. Kõige parem võimalus oli Senegalil 31. minutil, kui ründaja Boulaye Dia sai karistusalas hästi löögile, kuid Inglismaa väravavaht Jordan Pickford tegi suurepärase tõrje.

Kuigi avapoolaeg oli tempo osas üks MMi rahulikumaid, siis 39. minutil õnnestus Jude Bellinghamil leida karistusalas vabalt Jordan Henderson, kes nahkkera ka võrku lükkas. Avapoolaja viimase puutega lõi oma tänavuse MMi esimese värava Inglismaa kapten Harry Kane.

Teisel poolajal võinuks oodata, et Senegal läheb mängu päästma, kuid seda ei juhtunud ning 57. minutil viis Bukayo Saka inglased juba 3:0 juhtima. Pärast seda enam väga palju mängus ei toimunud.

Värava löönud Kane'i jaoks oli see suurturniiridel ehk EMidel ja MMidel juba 11. värav ning sellega tõusis ta ainuisikuliselt enim suurturniiridel väravaid löönud inglaseks. Enne tänast jagas ta seda rekordit Gary Linekeriga.

Veerandfinaalis ootab Inglismaad Prantsusmaa.

Enne mängu:

Inglismaa alustas MMi üliveenva 6:2 võiduga Iraani üle ning tõestas, et ründepotentsiaali jagub meeskonnas kõvasti. Teises mängus USAga ei olnud aga võimsast ründemasinast enam midagi alles ning võimaluste tekitamisega jäädi tõsiselt hätta, mistõttu piirduti 0:0 viigiga. Tõsi, alagrupp lõpetati veenva 3:0 võiduga Walesi vastu, mis kindlasti inglaste enesekindlust jälle tõstis.

Senegal kaotas MMi avamängus 0:2 Hollandile. Mänguliselt Aafrika meeskond väga eurooplastele alla ei jäänudki, kuid vastased suutsid oma võimalused paremini ära kasutada. Seejärel võeti väga kindel ja kontrollitud 3:1 võit Katari vastu ning elu ja surma mängus murti tulemusega 2:1 maha MMil samuti tublit mängu näidanud Ekuador.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Inglismaa koondise kapten Harry Kane ja keskkaitsja Harry Maguire on paranenud vastavalt pisivigastusest ja haigestumisest. Lisaks alustas inglaste viimast alagrupimängu USAga paremkaitsja Kyle Walker, kes taastus operatsioonist. Küll peab Inglismaa peatreener Gareth Southgate saama turniiri lõpuni hakkama ilma Arsenali kaitsja Ben White'ita, kes lahkus isiklikel põhjustel kodu suunas.

Senegal peab hakkama saama MMi eel vigastada saanud suurima tähe Sadio Maneta, kuid turniiri eel küsimärgi all olnud Leipzigi RB kaitsja Abdou Diallo on alustanud seni kõik kolm kohtumist põhikoosseisus. Seetõttu neil otseseid puudujaid mängus Inglismaaga olla ei tohiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles