BLOGI ⟩ Terve mängu kannatanud Maroko alistas penaltiseerias Hispaania

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hispaania ei suutnud ühtegi palli Maroko väravavahist Bounoust mööda lüüa. Ja seda isegi mitte penaltiseerias.
Hispaania ei suutnud ühtegi palli Maroko väravavahist Bounoust mööda lüüa. Ja seda isegi mitte penaltiseerias. Foto: REUTERS/Lee Smith/Scanpix

Jalgpalli MMil olid kavas viimased kaheksandikfinaalid. Järjekorras seitsmendas matšis läksid vastamisi Hispaania ja Maroko. Pärast penaltiseeriat suutis ainus Aafrika meeskond Hispaania alistada.

Hispaania tuli tänasele mängule vastu favoriidina, ent ei suutnud seda koormat kanda. Nad keerutasid palli keskväljal ja karistusala lähedal nii vasakule kui ka paremale, ent pealelööke selgelt nappis.

Normaal- ja lisaajal omas paremaid võimalusi Maroko, kes keskendus ainult vasturünnakutele. Mitmel korral õnnestus läbisöötudega leida vahetusest sekkunud Walid Cheddira, ent Itaalia esiliigas leiba teeniv ründaja ei suutnud võimalusi ära kasutada.

Penaltiseerias nähti täielikku Maroko pidu. Nende mängijatest suutsid 11 meetri löögi sooritada kolm, samal ajal ebaõnnestusid kõik kolm Hispaania jalgpallurit. Penaltiseeria lõpetas Maroko tähtmängija Achraf Hakimi, kes enesekindlalt Panenkaga palli lihtsalt väravasse tõstis.

Hispaaniast sai esimene meeskond, kes on MMi ajaloos neli penaltiseeriat kaotanud. Samuti tõusid nad Šveitsi kõrvale, kes pole ainsatki penaltit suutnud seeria jooksul realiseerida.

Teist korda MMidel alagrupiturniirilt edasi pääsenud Maroko jõudis enda ajaloos esimest korda veerandfinaali, kus neile seisab vastu Portugali ja Šveitsi matši võitja.

Enne mängu:

Hispaania teekond sel MMil on olnud nagu sõit Ameerika mägedel. Turniiri alustati 7:0 lammutustööga Costa Rica vastu, ent seejärel on tabamused visalt tulema. Saksmaaga tehti 1:1 viik ning viimases kohtumises tunnistati lausa Jaapani 2:1 paremust. Seejuures vajati hetkeks koguni Saksamaa abi, et alagrupist üldse edasipääs tagada.

Maroko on Aafrika meeskondadest ainus, kel võimalus veel veerandfinaali jõuda. Nad on 16 parema sekka jõudnud lausa F-alagrupi võitjatena. Maroko mäng on keskendunud vasturünnakutele, mida suudeti alagrupiturniiril väga hästi realiseerida. Võidud võeti nii Belgia kui ka Kanada üle ning Horvaatiaga tehti väravateta viik. Seejuures polnud üheski kohtumises neil pallivaldamine enam kui 36 protsenti.

Need kaks meeskonda on varem kohtunud kolmel korral. 1961. aastal kohtuti MMi kvalifikatsioonis, kus Hispaania tagas endale kahe võiduga koha 1962. aasta MMile Tšiilis. Viimane mõõduvõtt nende vahel toimus eelmise MMi alagrupiturniiril, kus viimases voorus toimunud lahing lõppes 2:2 viigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles