Hein: tahame Arsenaliga teises hooaja pooles hullu panna ja võita kõik karikad

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Karl Jakob Hein.
Karl Jakob Hein. Foto: Pricey Afcphoto/london Arsenal

Kuigi Kataris toimunud jalgpalli MM pani vutielu üle kogu maailma pausile, sobis see väga hästi näiteks meie koondise väravavahile Karl Jakob Heinale.  

Nimelt andis see puurivahile võimaluse kaitsta sõpruskohtumistes Arsenali väravat ning Dubais toimunud turniiril seeläbi ka hiilata. Hein lasi Lyoni ja AC Milani meestel mängus enda võrku lüüa kõigest ühe palli: Arsenal võitis kohtumised vastavalt 3:0 ja 2:1. 

Ent sõprusturniiri formaat nägi ette veel ka seda, et sõltumata normaalaja tulemustest mängitakse ka penaltiseeria, mille võitja saab lisapunkti. Nõnda tuligi Heinal asuda 11 meetri karistuslööke pareerima... ja seda tegi ta veelgi hiilgavamalt. Meie puurivaht tõrjus koguni viis (!) vastaste penaltit, millest neli tuli Lyoni meeste vastu.

Nüüd, Arsenali meediateenistusega maha istudes rääkis Hein nii tollest sõprusturniirist, enda senisest vutiteekonnast kui ka enda ja klubi edasistest plaanidest. 

«Neli penaltitõrjet oli mõistagi minu uus rekord. Olin sellega väga rahul. Loomulikult on penaltite tõrjumisel ka väikene saladus, mida ma ei taha öelda, aga kokkuvõttes pead lihtsalt tunnetama seda õiget hetke. Tuleb näha, mida vastane soovib teha ja seejärel siis hüpata või oodata lööki ja teha reaktsioonitõrje,» sõnas eestlane klubi kodulehel avalikustatud videointervjuus.

Siiani on Heinal Arsenalis olnud täita kolmanda väravavahi roll, seda Aaron Ramsdale'i ja Matt Turneri selja taga. Ent ühes liigakarika kohtumises Brighton & Hove Albioniga võimaldati tal viimaks ka debüüt teha. 

«Olin väga õnnelik, suur au oli esindada sellist klubi nagu Arsenal. Muidugi oli see minu jaoks ühe unistuse täitumine, aga see oli keeruline mäng raske vastase vastu. Sellest on palju õppida,» viitas Hein nii enda tekitatud penaltile kui ka 1:3 kaotusele. 

Üldist pilti vaadates võis Arsenal liigakarikast väljalangemise näol endale väikest tagasilööki siiski lubada, sest teistest sarjades on siiani esinetud vaat et üle ootuste hästi. Inglismaa kõrgliigas ollakse poole hooaja peal liidrikohal, lisaks võideti oma alagrupp ka Euroopa liigas. 

Seega, mis on meeskonna plaan hooaja teiseks pooleks? Hein vastab lihtsalt, ent bravuurikalt: «Tahame ka hooaja teises pooles hästi esineda. See saab olema raske, aga meil on nii Premier League'is, Euroopa liigas kui tegelikult ka Inglismaa karikasarjas millegi peale mängida. Tahame võita kõik karikad ja hooaja teises pooles hullu panna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles