Pohlak: otsus on tehtud, et Bernhardtiga rohkem lepingut ei pikendata

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Priit Simson

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak teatas täna KUMU-s toimunud jalgpallihooaja avamisel, et Frank Bernhardti asemel hakkab Eesti U19 koondist juhendama endine rahvusesinduse peatreener Arno Pijpers.

Seega jätkab Bernhardt esialgu U21 koondise treenerina ja Pijpers juhendab suvel Eestis toimuval U19 EM-finaalturniiril meie noortekoondist.

«Kaalusime seda otsust pikalt, kuna tahtsime olla selles täiesti kindlad. Frank on teinud viis aastat head tööd ja ehitanud ülesse meie noortesüsteemi, kuid iga periood saab mingi ajal otsa,» sõnas Pohlak. «Tegelikult on otsus tehtud, et Bernhardtiga me enam lepingut (Bernhardti leping lõppeb käimasoleva aasta lõpus – toim.) ei pikenda.»

Samas tunnistas Pohlak, et otsuse tegemisel ei saanud määravaks viimase aja kehvad tulemused. «See ei olnud põhjus ning meie jaoks ei olnud nendes tulemustes midagi üllatavat,» sõnas Pohlak, et tulevikku vaadates oli muutus vajalik.

Suvisel U19 EMil Eesti koondist juhendava Pijpersi jaoks ei ole noortemeeskonna juhendamises midagi uut. 2000. aastal viis ta Hollandi U16 koondise EMil pronksmedaliteni. Toona kuulusid võistkonda sellised praegused superstaarid nagu Klaas Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart ja Robin van Persie.

«Olen ka varasemalt noori juhendanud ja selles ei ole probleemi. Olin Eesti U19 koondise viimastel mängudel Belgiga kohal ja need ei olnud head. Üritan teha mõned väikesed muudatused ning olukorda parandada,» märkis endine Eesti meestekoondise peatreener.

Pijpers lisas veel, et turniiri eel saab ta kindlasti palju abi ka Bernhardtilt. «Meil on Frankiga head suhted ning oleme sellest olukorrast pikalt rääkinud ning ta on väga koostööaldis,» lisas Eesti Jalgpalli Liidus ka spordidirektori ametit pidav hollandlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles