Latvala pelgab Tänaku efekti

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Eero Vabamägi

Lõppenud autoralli hooajal lõi platsi puhtaks Toyota. Võiduka tiimi pealik Jari-Matti Latvala usub, et tulev aasta kujuneb oluliselt konkurentsitihedamaks.

Endiselt on kõrgeimas, Rally1-klassis võistlustules kolm võistkonda. Ent tõenäoliselt on käärid Toyota ning neile järgnenud Hyundai ja M-Spordi vahel väiksemad või olematud.

«Hyundai jõudis meile hooaja jooksul päris palju lähemale. Teame, et nende rivid on väga tugevad. Ford alustas aastat samuti hästi, aga meil puudub täpne ülevaade, millises seisus on nad praegu,» arutles Latvala rallit.fi veergudel. «Fordi suutlikkus on väike küsimärk, aga liitunud [Ott] Tänak survestab võistkonda kindlasti kõvemini töötama.»

Võrreldes lõppeva aastaga on nüüd igas tiimis vähemalt üks tippsõitja. Eelmisel hooajal suutis M-Spordiga teatud ärevust tekitada Sebastien Loeb, ent ta tegi kaasa vaid loetud etappidel. Craig Breen liidrikoormat välja ei kandnud.

«Maailmameister võib tulla igast tiimist,» kinnitas Latvala. «Ees ootab palju väljakutseid, tuleb teha kõvasti tööd. Tuleval aastal on meistritiitleid võita oluliselt keerulisem.»

Uus MM-hooaeg algab 19. jaanuaril Monte Carlos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles