Oliver Solberg: Tänak on lahe tüüp, kuid Neuville...

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Sander Ilvest

Tänavu Hyundai meeskonnas kihutanud, ent järgmiseks hooajaks rallitiimi poolt üle parda visatud Oliver Solberg istus ühes isa Petteriga hiljuti maha Monster Energy taskuhäälingus, kus oma tegemistest pajatati. 

Ühel hetkel jõuti podcast'is selleni, et isa Petterilt uuriti, kas ta suunas poega kuidagi meelega autoralli poole. Norralasest 2003. aasta maailmameister raputas selle peale aga pead. 

«Ei, me tahtsime, et ta tegeleks millegi muuga,» sõnas papa Solberg. «Autoralli on karm spordiala. Kui jõuad teatud tasemele, tuleb mängu kadedus ja konkurents on uskumatult tihe. Lisaks on mängus väga palju poliitikat, palju rohkem võrreldes sellega, kui mina omal ajal võistlesin.»

Selle peale torkas Oliver Solberg noogutades vahele: «Seda mõistsin ka mina tänavu.»

Mis siis juhtus, pärisid saatejuhid. «Karm aasta oli,» jätkas noor Solberg. «Sul olid tiimis vanemad sõitjad, kellest üks on maailmameister (Ott Tänak – K.J.) – tema oli lahe kutt. Aga teine (Thierry Neuville – K.J.) on tiimis olnud 10 aastat.

Tema oligi seal siis see n-ö põhiline kutt. Ta üritas mind kohe algusest peale lihtsalt maha teha. Ma ei oodanud sellist poliitikat. Eeldasin, et saan lihtsalt WRC-sarjas sõita, kuid selle asemel tervitati mind sisuliselt kohe rusikaga.»

Kuula, millest Solbergid taskuhäälingus veel rääkisid. Artiklis välja toodud lõik algab 13.20 pealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles