Nelja hüppemäe turnee avaetapp Aigrole rõõmu ei pakkunud

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: KIMMO BRANDT

Nelja hüppemäe turnee avaetapil Saksamaal Oberstdorfis teenis Artti Aigro 42. koha.

Nelja hüppemäe turnee teeb eriliseks, et sealsed osavõistlused peetakse duell-formaadis. Nimelt jagatakse 50 kvalifikatsioonist edasipääsenud põhivõistluse esimeses voorus paaridesse ning edasi teise vooru saavadki vaid duellid võitjad ning lisaks viis mees, kes oma kahevõitluse kaotavad, ent on allajäänute omavahelises võrdluses edukamad.

Aigro lendas Oberstdorfis etapil 108 meetrit ja teenis 98,4 punkti. Paraku sellest ei piisanud, et alistada duellis sakslane Constantin Schmid, kes sai kirja 111,5 meetrit ja 105,1 punkti.

«Ei olnud sellist vaba tunnet, nagu oli eile. Jään hoovõtus taha ega saa hoogu kaasa. Hoovõturaja otsal toimub kõik juba liiga kiiresti. Taganttuulega on nii raske pikki õhulende näidata. Loodetavasti leian järgmisel mäel vabaduse jälle üles ja saan hüppemäel oma asja teha,» lausus Aigro.

Nelja hüppemäe turnee teine etapp peetakse Garmisch-Partenkirchenis. Edasi suunduvad sporltased Austriasse, kus võisteldakse Innsbruckis ning lõpetuseks Bischofshofenis.

Avaetapi võitis norralane Halvor Egner Granerud (142,5 m + 139 m, 312,4 punkti), kes edestas teiseks tulnud poolakat Piotr Zylat (132,5 m + 137 m) 13,4 punktiga. Kolmas oli teine poolakas Dawid Kubacki, neile järgnesid Karl Geiger, Stefan Kraft ja Andreas Wellinger.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles