AMETLIK Megatehingu sõlminud Ronaldo leidis uue koduklubi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Cristiano Ronaldo lõi käed Saudi Araabia klubi Al Nassriga.
Cristiano Ronaldo lõi käed Saudi Araabia klubi Al Nassriga. Foto: EPA/AL-NASSR CLUB HANDOUT

Portugali jalgpallikoondise kapten Cristiano Ronaldo leidis uue koduklubi, kui lõi käed Saudi Araabia meeskonna Al Nassriga. 

Ronaldo alustas tänavust hooaega Inglismaa kõrgliigas, kus esindas Manchester Unitedit. Inglismaal kuivas tema mänguaeg aga kokku ning suurema osa mängudest tuli tal alustada varumeeste seast. Selline roll Ronaldole ei sobinud ning ta soovis viivitamatult meeskonnast lahkuda.

Enne jalgpalli MMi andis Ronaldo Inglismaa ajakirjanikule Piers Morganile skandaalse intervjuu, kus rääkis enda elust Unitedis ning sellest, et meeskond soovib temast lahti saada. Samuti kritiseeris portugallane Unitedi peatreenerit Erik ten Hagi, kes väidetavalt teda ei austa. Pärast seda intervjuud lõpetasid United ja Ronaldo ka koostöö ning jalgpalli suurkujust sai vaba agent.

Ronaldo soovinuks mõnes Euroopa tippklubis jätkata, ent ühegi meeskonnaga lepinguni ei jõutud. Nõnda võttiski ta suuna hoopis mujale ning otsustas karjääri viimastel aastatel hoopis kopsakat palganumbrit jahtida.

Alates jaanuarist esindab Ronaldo Saudi Araabia meeskonda Al Nassri, kellega sõlmiti 2,5 aastat kestev leping. Nõnda on Ronaldo kontrahti lõppedes 40-aastane ning varem ongi ta öelnud, et pärast seda tõmbab ta karjäärile joone alla. Al Nassris hakkab Ronaldo teenima aastapalka, mis küündib 70 miljoni euroni. Samas võib tõusta tema töötasu aastas kuni 185 miljonini, ent see hõlmab ka erinevaid reklaamtehinguid.

Kui Ronaldo täidab kõiki lepingus seatud tingimusi, siis teenib ta jalgpalliajaloo suurimat töötasu ja võib järgmiste aastatega tasku pista kuni 555 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles