Kontaveit alustas aastat valusa kaotusega

Christopher Krutto
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 17.) pidi Adelaide’i tenniseturniiril tunnistama oma avamängus hiinlanna Qinwen Zhengi (WTA 28.) 6:1, 4:6, 7:6 (7) paremust.

Kohtumine algas Kontaveidi jaoks keeruliselt ning avasetis jäi ta kiirelt 0:3 taha. Seejärel õnnestus tal üks geim võita, kuid avasetis ta enamat ei suutnud ning Zheng sai selle kindlalt kätte.

Teises setis sai Kontaveit oma mängu paremini käima. 1:2 taga olles lasi ta küll hiinlannal murda ning jäi korra 2:4 taha, kuid võitis siis neli järjestikust geimi ja kindlustas sellega setivõidu.

Viimases ehk otsustavas setis kumbki tennisist murda ei suutnud ning mängu saatus otsustati kiires lõppmängus. See läks samuti tasavägiselt, kuid 7:6 eduseisul oli eestlannal korra ka matšpall kasutada.Seejärel andis ta ära kolm järjestikust punkti ning pidi vastu võtma valusa kaotuse.

Zheng lõi kohtumise käigus kuus ässa Kontaveidi kolme vastu. Lisaks sellele tegi eestlanna kaks ja hiinlanna vaid ühe topeltvea. Kontaveit realiseeris kaheksast murdevõimalusest vaid kaks, Zheng aga kuuest kolm. Mängitud punktidest võitis hiinlanna 104 ja Eesti esireket 93.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles