Portaal: vaimne vorm mängib Tänaku tiitlivõimalustes väga suurt rolli (1)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest

Ralli MM-hooaja alguseni on jäänud veel 13 päeva ja väljaanded üle maailma teevad alanud aasta osas ennustusi. Prantsusmaa ajakiri AutoHebdo arvab, et pärast viieaastast pausi M-Sport Fordi meeskonnaga liitunud Ott Tänak pretendeerib 2023. aastal MM-tiitli pärast, kuid tema edu sõltub suuresti tema vaimutugevusest.

AutoHebdo kirjutab, et Tänakul sai lõppenu aastal mõõt täis Hyundai paigaltammumisest, sest meeskond ei suutnud aasta jooksul leida uut juhti. Lisaks polnud eestlane tiimi kõige tähtsam sõitja ning tal oli raske sellest tekkinud halba enesetunnet varjata.

Olles vihjanud, et võib pere nimel WRCst loobuda, allkirjastas Tänak lepingu hoopis M-Spordiga. Eestlane on tagasi meeskonnas, mis teda kasvatas. 2019. aasta maailmameister annab endale võimaluse taaselustada oma karjääri, mis pole pärast Toyotast lahkumist läinud väga libedalt, arvab väljaanne.

«Eelmise aasta sähvatused kehvasti arendatud Lõuna-Korea tootja autos näitasid, et ta on jätkuvalt üks, kui mitte kõige kiirem sõitja sarjas. Ta on M-Spordilt saanud kogu tähelepanu ning on 2023. aasta suurim WRC tõmbenumber.

Kas Ford Pumaga, mis on näidanud oma raevukat hoogu, kuid mille töökindlus peab paranema, suudab ta võita oma teise MM-tiitli? See sõltub suuresti ka eestlase enesetundest, kes on sageli tujukas,» kirjutas AutoHebdo.

Alanud aasta esimene MM-ralli sõidetakse 19.-22. jaanuarini Monte Carlos. Tänaku meeskonnakaaslaseks M-Spordis on terve hooaja vältel 25-aastnae prantslane Pierre-Louis Loubet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles